Vesti

Sremska Mitrovica domaćin najpreciznijim pilotima paraglajdera


Veliki Radinci – Na Sportskom aerodromu u Velikim Radincima, od 16 – 18. aprila 2021. godine, u organizaciji Aero kluba „Kumulus” iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Aero kluba „Sremska Mitrovica”, po takmičarskom kalendaru Vazduhoplovnog saveza Srbije, održano je Državno prvenstvo i 2. kolo lige Srbije u preciznom sletanju paraglajderom.

Takmičenje u kojem je učešće uzelo 40 pilota paraglajdera, otvorio je predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Labud Bulatović. Otvaranju takmičenja prisustvovao je zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, koji je tom prilikom izjavio da Sremska Mitrovica ima odlične uslove za rad aeroklubova i dalji razvoj vazduhoplovnog sporta.

Pored nacionalne konkurencije, takmičenje je održano i u međunarodnoj otvorenoj konkureciji, zbog nekoliko gostiju iz Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije i Španije.

Takmičenje za cilj ima promovisanje bezbednosti, tolerancije i sportskog duha, kroz razvoj vazduhoplovnog sporta, kako kod mladih, tako i kod starijih.

Prema rečima Željka Ovuke, pilota paraglajdera iz Kluba „Ares” Beograd, paraglajding je veoma zahtevan sport, veoma masovan u svetu, pa je i konkurencija velika. Svaki rezultat je dobar ako su piloti zadovoljni svojim letenjem, i ako ne prave greške koje za ishod mogu imati povrede. Iz svake trke se nešto novo nauči, i to pilote paraglajdera drži u ovom sportu. Sport nije dosadan, ni jedan let nije isti, dinamičan je i u skladu sa prirodom.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988