Vesti

Novo dečje igralište uskoro u naselju Matije Huđi

Sremska Mitrovica – Radovi na uređenju dečjeg igrališta u naselju Matije Huđi privode se kraju. Novo dečje igralište obišla je gradonačelnica Svetlana Milovanović i ocenila da je urađeno po standardima Evropske unije, vodeći računa prvenstveno o bezbednosti dece.

Nastavljeni su radovi na uređenju stambenog naselja Matije Huđi. Prvi korak je bilo izmeštanje pijace, koja je premeštena u mnogo frekventniji deo naselja i druga faza je postavljanje dečjeg igrališta.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović kaže da se i ovi radovi privode kraju: „Na mestu gde je bila stara pijaca sada imamo igralište koje se sastoji od dva dela. Jedan deo igrališta je namenjen deci od dve do deset godina, a mini teretana je posvećena starijoj deci, 12 godina i više. Moram da napomenem da je ovo igralište kao i igrališta koja ćemo ubuduće raditi u Sremskoj Mitrovici rađeno po standardima Evropske unije, što znači da je bezbednost dece dovedena na prvo mesto, što nam je naravno i najvažnije u svemu ovome. Sledeći korak bi bilo infrastrukturno uređenje naselja Matije Huđi, što podrazumeva radove na putevima, parking mestima i završetak atmosferske kanalizacije, koja nije do kraja izrađena. Ovo je najstarije naselje u gradu i nedostatak atmosferske kanalizacije u kišnom periodu pravi velike probleme baš ovde u samom centru naselja. Za pomenute radove se radi projektno-tehnička dokumentacija, početak radova se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine. Vrednost igrališta i mini teretane je 3,7 miliona dinara.”

Igralište se radi na mestu nekadašnje pijace koja je prethodno premeštena i bolje uređena. Na igralištu je preostalo još da se postavi tartan podloga.

 Momir Gajić, član Saveta Mesne zajednice „Matija Huđi”, rekao je da će igralište služiti na radost deci: „Na inicijativu građana je urađeno novo igralište. Odlučeno je da igralište bude u centralnom mestu u naselju zbog blizine vrtića i škole, kako bi što više dece moglo da ga koristi.”

Izmeštanje pijace doprinelo je boljoj komunikaciji sa kupcima jer se sada tezge nalaze na mnogo prometnijem delu.

Nedeljka Macanović prodavačica na pijaci rekla je da je premeštanje pijace svim prodavcima bilo od velike koristi: „Mnogo nam znači što je pijaca premeštena, jer je na starom mestu bio mali protok ljudi. Sada je to mnogo bolje i samim tim i prodaja bolje ide. Zadovoljni smo.”

Radovi na dečjem igralištu trebalo bi da budu gotovi za deset radnih dana.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929