Vesti

„Igrom pobedimo razlike”

Laćarak – Kako bi obezbedili dodatni prostor za igru, udruženje „Dečiji svet” iz Sremske Mitrovice pokrenulo je inicijativu „Igrom pobedimo razlike”. Cilj je da se građani, mesna zajednica i lokalne firme udruže i naprave igralište u selu Laćarak.

Nedostatak prostora na otvorenom za igru je glavni problem u ovoj zajednici.

„Deca nemaju bezbedno mesto za provođenje vremena i previše vremena provode u kući i dvorištu, uz telefone i računare, a što utiče na smanjenje socijalizacije. Ideja je da se napravi teren za košarku, postavi jedan koš, uredi fudbalski teren i ogradi celo igralište radi bezbednosti dece. Za najmlađe će biti napravljena drvena kućica sa toboganom, ljuljaškama, klackalicama i ograđenim prostorom za pesak i edukativna kućica sa slikama i bojama.”

Građani će biti uključeni u sve pripremne radnje, od izbora naziva igrališta do izbora svih rekvizita, kao i o svim segmentima izgradnje igrališta i celokupnog uređenja igrališta koristeći znanja i veštine članova zajednice (farbanje, postavka i slično).

Uloga Mesne zajednice će biti da na osnovu predloga građana obezbedi neophodne dozvole, kao i da angažuje javne službe da se prema propisima i bezbedno postave svi rekviziti i ograde, dok će biznis sektor biti pozvan da pomogne u opremi, materijalu ili finansijskim sredstvima i doprinese u izradi terena.

„Želja za izgradnjom igrališta počela je kroz zajedničku inicijativu drugara koji su provodili najlepše dane detinjstva, baš na ovoj parceli. Nisu imali novo i lepo igralište, ali imaju prijateljstvo koje i danas traje. Uspeli smo želju da sprovedemo u projekat.  Ideja je polako zainteresovala veliki broj stanovnika sela Laćarak. Priključila nam se Mesna zajednica Laćarak, javna preduzeća i kompanija Eaton. Zajedničkim radom ovih mladih ljudi iz Laćarka. stvaramo  ‘Mesto u Srbiji’ namenjeno za dečju igru”. Nadamo se da ćemo dati pozitivan primer drugima da se uključe u ovu i slične akcije.

„U narednom periodu planiramo da organizujemo sastanke sa građanima, pošaljemo dopise lokalnim firmama za donaciju i uključivanje svih društveno-odgovornih kompanija, oformimo komisiju za donošenje odluka građana u Mesnoj zajednici o nazivu igrališta, ali i da raspišemo likovni konkurs na temu: „Moje igralište iz mašte”.

Sem udruženja „Dečji svet”, u ovoj inicijativi uključena je i Mesna zajednica Laćarak, Organizacija „CRTA”, OŠ „Triva Vitasović” Lebarnik, javna preduzeća i kompanija Eaton.

Najava događaja

16apr10:0011:00Kampanja „Na maturu bez automobila”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7748117.1262117.4776