Vesti

Igralište u naselju Matije Huđi za lagodniji život dece

Sremska Mitrovica – Igralište za decu svečano je otvoreno u naselju Matija Huđi, kao druga faza radova na uređenju ovog dela grada. Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović lokalna samouprava nastavlja da se brine o lagodnijem i veselijem životu malih sugrađana.

Atraktivno igralište uređeno je novim mobilijarom i biće veoma posećeno i iskorišćeno na veliku radost dece. Novo dečje igralište sastoji se iz dva dela, jedan deo igrališta je za decu od dve do deset godina, a mini teretana namenjena je deci starijoj od 12 godina.

Najstarije naselje u Sremskoj Mitrovici konstantno se podmlađuje, jer u okviru njega postoje osnovna škola, kao i vrtić sa jaslicama, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović prilikom otvaranja i dodala: „Počeli smo sa uređenjem stambenog naselja Matije Huđi tako što smo pijacu, koja je bila na ovom platou, pomerili na drugo, bolje i prometnije mesto, na zadovoljstvo i prodavaca, i kupaca, tako da nam je ovaj prostor ostao slobodan za izgradnju dečjeg igrališta što se danas i desilo.”

„Sledeći korak u uređenju naselja koji planiramo je rekonstrukcija saobraćajnica, dogradnja puteva i pešačkih staza i ono što je najvažnije za ovaj deo naselja – atmosferska kanalizacija. Projektno tehnička dokumentacija za nju se već radi i za taj posao smo dobili pet miliona dinara od nadležnog pokrajinskog sekretarijata i veći deo od Grada Sremska Mitrovica”, istakla je gradonačelnica.

Najavila je da će se praviti dečja igrališta u narednom periodu i u drugim delovima našeg grada. Ocenila je da je ovo igrališta urađeno po standardima Evropske unije, vodeći računa prvenstveno o bezbednosti dece.

Nenad Marijanac, član saveta Mesne zajednice „Matija Huđi” zahvalio se Gradu koji je omogućio lepo i novo igralište rekavši: „Ovako novo igralište nismo imali sigurno 30 godina. Kao otac dva maloletna deteta izuzetno sam zadovoljan što se deca mogu igrati u bezbednom okruženju. Svakako, na predlog građana i stanovnika ovog naselja, mi smo prepoznali ideju da je dobra i predložili Gradu da realizuje ovaj projekat.”

Sve sprave, ljuljaške, penjalice i razne druge igračke, kao i mini teretana odgovaraju važećim standardima kvaliteta kako bi deca tokom igre bila zaštićena od povreda. Ovo će biti mesto gde će deca moći da provode vreme za druženje i zabavu.

Igor Vujić mali gradonačelnik iz Martinaca rekao je da je igralište lepo i dodao: „Mislim da je baš lepo, sve divno i novo. Voleo bih da imam jedno u mom selu Martincima, isto ovakvo igralište, da deca, moji drugari, moje drugarice, moja braća i sestre možemo da se igramo.”

Tokom svečanosti otvaranja naseljem su odjekivale pesmice za decu. Čuo se dečji smeh dok su određen broj okupljenih mališana zabavljali animatori u komistimama zeca i likova iz poznatih crtanih filmova.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721