Vesti

Električna invalidska kolica za teško obolelog sugrađanina

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, posetili su našeg sugrađanina Zorana Erdega koji dugo boluje od tumora kostiju. Prilikom posete ovom Mitrovčaninu uručena su invalidska kolica, donacija firme „Lider pro”.

Naš sugrađanin Zoran Erdeg ima 46 godina i već 30 godina boluje od tumora kostiju. Tokom borbe protiv ove bolesti i preko 17 operacija ostao je bez noge, oka i zuba. Kako sam kaže, zbog sveg toga, često je morao da bude kod kuće, nije imao snage da gura klasična invalidska kolica, a nije mogao nigde da nađe rešenje da nabavi pomoćne elemente koje mu trebaju za njih. Dobijanjem električnih kolica njegov život će biti znatno lakši.

„Ova donacija mi znači mnogo, pola života, jer  sam zbog bolesti zatvoren u kući. Nisam mogao da se krećem niti da izađem iz kuće. Gospodin Slavko Popović je bio organizator svega i hvala mu iako je rekao da to ne spominjem. Čim budem malo zdraviji i ja ću pomoći svima kome mogu. Želim da istaknem i dam primer svima koji boluju od neke teške bolesti da se nikada ne predaju i da se uvek bore. Zahvaljujem se svima, ali najviše mojoj supruzi koja je moja podrška sve vreme”, rekao je Zoran Erdeg.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za socijalnu zaštitu Dražen Riđošić i rekao da je Grad prepoznao problem Zorana Erdega, da su uz pomoć donatora nabavljena invalidska kolica, čija je vrednost 250.000 dinara.

„Kolica su električna i nadamo se da će Zoranu olakšati život. Takođe, nadamo se da će biti mnogo samostalniji, mobilniji, i da će u narednom periodu ići na mesta na koja do sada nije mogao. Lokalna samouprava će i dalje pomagati svim građanima kojima je potrebna naša pomoć”, rekao je načelnik Riđošić.

Porodica Erdeg je, tom prilikom, uručila prigodne poklone gradonačelnici Svetlani Milovanović i Slavku Popoviću.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7171117.0683117.4195