Vesti

Davor Štefanek promovisao akciju za najmlađe „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”

Sremska Mitrovica – Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetili su naš grad u sklopu akcije za najmlađe „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”. Sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za sport i kulturu Vasilj Ševo, Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Sremska Mitrovica i saradnici.

Program „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” usmeren je na razvoj predškolskog sporta odnosno fizičkog vaspitanja kod dece predškolskog uzrasta, a sve sa ciljem da se kroz posebno osmišljen set vežbi utiče na pravilan razvoj dece i na povećanje broja dece u sportu.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za sport i kulturu pozdravio je sve prisutne, pre svega, kako je rekao, naročito drage goste, delegaciju Sportskog Saveza Srbije za predškolski sport, na čelu sa našim bivšim proslavljenim sportistom gospodinom Davorom Štefanekom.

Kako je dodao načelnik Ševo: „Kada pričamo o predsedniku Sportskog Saveza Srbije gospodinu Štefaneku moramo da se osvrnemo na izuzetno bogatu sportsku karijeru. Šta reći o čoveku koji je osvojio svetsko prvenstvo, koji je osvojio Olimpijske igre i mnogo, mnogo medalja sa Evropskog prvenstva, takođe i sa ostalih planetarnih takmičenja. Naš Sportski savez grada ima izuzetnu konekciju i saradnju sa Sportskim savezom Srbije i mi ćemo danas da probamo da dignemo nivo buduće saradnje na viši nivo kroz projekte i programe. Delegacija sportskog saveza Srbije danas tokom posete Predškolskoj ustanovi „Pčelica” će našim najmlađima, nadamo se budućim sportistima i šampionima, da predstavi projekat predškolskog sporta iz koga će, nadamo se, da se iznedre mnogi sportisti, a naravno i šampioni.”

Program se realizuje u predškolskim ustanovama grada uz podršku našeg gradskog saveza. Obaveznost učešća u programu se samo nameće jer zdravlje dece mora da bude na prvom mestu svima nama.

Svi zajedno moramo da naučimo decu da je upravo sport važan da bi bili zdravi i snažni, mišljenja je Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije. Pozdravljajući prisutne zahvalio se na gostoprimstvu, ukazao je na probleme današnje dece, kao i na cilj ovog projekta.

„Današnji radni sastanak je standardna procedura Sportskog saveza Srbije, tokom obilaska svih teritorijalnih sportskih saveza, do sada smo obišli oko 190 opština. Znamo na osnovu istraživanja, a i sami smo svedoci sve većeg broja dece sa deformitetima kičmenog stuba, stopala i nogu, sve većeg broja gojazne dece, dece sa poremećajem pažnje odnosno koncetracije. Vodeći se tim saznanjima program je i osmišljen da preventivno deluje na pomenute probleme i na pravilan razvoj dece. Hvala svim ljudima koji se bave sportom u Sremskoj Mitrovici što su se uključili u ovu akciju predškolskog sporta koju već danas imamo tokom posete dece u vrtiću.  Ovo je pilot projekat predškolskog sporta u koji uključujemo vaspitačice da se održi jedan čas sa decom i da mogu redovno da ih drže svake nedelje sa tom malom decom. Nadam se da će biti i oni zadovoljni kakve projekte ima Sportski savez Srbije i da će se u što više njih uključiti. Bitno je da ta mala dečica odmah počnu da vežbaju, da vaspitačice pokrenu tu decu da ne sede samo unutra u vrtićima nego da i izađu napolje sa njima 45 minuta dnevno i da malo vežbaju”, dodao je Štefanek.

Posle sastanka delegacija je posetila Predškolsku ustanovu „Pčelica” u našem gradu, objekat „Zvezdica” u Kamenjaru.

U ovom objektu vrtića održan je pokazni trening sa decom implementiranom u program.

Cilj novog projeka Sportskog saveza Srbije je da se jednako posvete svakom segmentu u svojoj nadležnosti. Ova akcija  se sprovodi potpuno besplatno i na čitavoj teritoriji Srbije u predškolskim ustanovama.

Uz pomoć direktorke predškolske ustanove u predškolskim ustanovama vežbaće se po programu akcije.

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7168117.0680117.4192