Vesti

Vakcinacija u Šašincima

Šašinci – Masovna imunizacija građana protiv virusa Kovid 19 odvija se i u svim selima. Zdravstvenu ambulantu u Šašincima, danas je obišao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić istakavši da je vakcinacija način sticanja masovnog imuniteta. Pozvao je meštane da dođu da se vakcinišu, dovoljna je samo lična karta.

Zdravstvena ambulanta u Šašincima radi ponedeljkom, sredom i petkom od 8 do 15 sati. Kako je danas, prilikom obilaska te ambulante, rekao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić  vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju.

Prema rečima Petra Samardžića: „Tokom prethodne nedelje, kada je startovala masovna imunizacija u Sremskoj Mitrovici, dakle u sredu i petak, ovde je vakcinisano 77 lica, u toku današnjeg dana vakcinisano je novih 14 meštana Šašinaca. Svesni smo da seosko stanovništvo nema naviku da odlazi u grad na vakcinaciju, svesni smo da stanovništvo manjih sredina nema naviku da prati i da se prijavljuje na portalu eUprave, iz tog razloga mi dolazimo do njih. Vakcinalni punktovi i  vakcinalni centri oformljeni su u svim seoskim naseljima na teritoriji Sremske Mitrovice. U narednom periodu će svo stanovništvo moći da se vakciniše u svom mestu. Pozvao bih sve građane da se vakcinišu, a sve što je potrebno jeste da ponesu lične karte sa sobom. Na taj način, daće svoj doprinos u dostizanju kolektivnog imuniteta, koji je jedini način da sprečimo širenje pandemije virusa Kovid 19. To je veoma važno iz razloga što prvenstveno utičemo na zaštitu svog zdravlja ali i zdravlja drugih, posebno onih koji iz određenih zdravstvenih razloga, ne smeju, odnosno ne mogu da prime vakcinu”.

Branislav Tomić lekar opšte prakse Doma zdravlja Sremskoj Mitrovici izabrani lekar u ambulanti u Šašincima rekao je da u seoskim ambulantama masovna imunizacija protiče u najboljem redu.

„Danas je druga nedelja ponovne imunizacije, pošto smo je prethodno imali i u januaru mesecu. Danas radimo u Šašincima, sutra radimo u Jarku, tako naizmenično. Odziv pacijenata u ovom selu je dobar. Ljudi se najviše interesuju za posledice vakcinacije, ali nikakva neželjena dejstva za sada nisu zabeležena. Raspolažemo kineskom „Sinofarm” vakcinom. Organizacija masovne vakcinacije u našem gradu je veoma dobra. Pozivam naročito stariju populaciju da se vakciniše jer su podložniji ovoj bolesti”, rekao je dr Tomić.

Svi zainteresovani sugrađani moći će da prime vakcinu, dovoljno je da dođu sa ličnom kartom bez prethodne prijave.

Jovo Mališević meštanin Šašinaca kaže: „Puno nam znači vakcinacija, što su nam obezbedili sve, pogotovu za starije osobe, da ne bi mladi i od nas starih stradali. Mnogo nam znači to što možemo u našem selu da se vakcinišemo jer možda ne bih ni išao dalje da se prijavljujem, da nije ovako pred kućom. Svim ljudima preko 50 godina savetujem da idu na vakcinaciju.”

Masovna vakcinacija građana, pored punkta u gradu u PSC „Pinki odvijaće se i dalje u svim seoskim sredinama.

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142