Vesti

Vakcinacija i za 45+ bez prijave

Sremska Mitrovica – Od danas i sugrađani koji imaju preko 45 godina mogu da se vakcinišu bez prethodne prijave, samo uz ličnu kartu. Vakcinacija se obavlja na punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”.

Masovna imunizacija građana protiv virusa kovid 19 nastavlja se i dalje za sve zainteresovane. Vakcinacija samo uz ličnu kartu i za starije od 45 godina počela je danas zbog velikog interesovanja. Dovoljno je samo da dođu na punkt za imunizaciju u PSC „Pinki”.

Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice rekao da vlada veliko interesovanje građana za vakcinaciju: „Treći dan masovne imunizacije u gradu Sremska Mitrovica protiče u najboljem mogućem redu, odnosno onako kako smo i očekivali. Odziv građana je na nivou koji smo priželjkivali, to znači na odličnom nivou. Juče smo imali 658 novih lica koja su se vakcinisala, a da se nisu prethodno prijavili na portal eUprave, dakle došli su na punktove i izvršili vakcinaciju samo uz ličnu kartu. Zbog toga, od danas se pomera ciljna grupa, odnosno starosna granica za vakcinaciju i od danas vakcinišemo sve građane Sremske Mitrovice starosti od 45 godina, pa nadalje, iz razloga što smo u poslednja dva dana imali ogroman priliv i pitanja od strane upravo tih građana kada će i oni moći da se vakcinišu.”

U ovom trenutku dostupne su vakcine „Astra Zeneka” i „Sinofarm”. Danas je revakcinisano 167 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, koji su se vakcinisali mahom vakcinom „Sputnjik V”.

„Pozivam sve stanovnike sa teritorije Grada Sremske Mitrovice da se vakcinišu i da na taj način zaštite sebe svoju porodicu i sačuvaju svoje zdravlje. Jedini način da stvorimo imunitet jeste vakcinacija. Svakim danom je otvoreno više od 10 punktova. Sa jučerašnjim danom u Sremskoj Mitrovici pregledano je i vakcinisano više od 16.000 građana”, dodao je Jokić.

Svi zainteresovani Mitrovčani moći će da prime vakcinu, dovoljno je samo da dođu i ponesu ličnu kartu. Istovremeno sa vakcinacijom, obavlja se i revakcinacija naših sugrađana koji imaju zakazano ove nedelje.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158