Vesti

Početak radova na rekonstrukciji puteva u Ležimiru

Ležimir – Radovi na rehabilitaciji ruralne putne infrastrukture startovali su u Ležimiru. Početak radova obišao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i rekao da je prošle godine asfaltirano blizu 15 km putne mreže, uglavnom u ruralnom području, uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Grad Sremska Mitrovica započeo je radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih puteva, uređenjem tri ulice u Ležimiru, od kojih je jedna već u potpunosti asfaltirana. Vrednost ovog projekta iznosi oko 6 miliona dinara, a završetak radova očekuje se već naredne nedelje.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić rekao je da je Grad Sremska Mitrovica prošle godine započeo sa rehabilitacijom i rekonstrukcijom lokalnih puteva i samo je tokom 2020. godine, uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom kovid 19, asfaltirano blizu 15 km putne mreže, uglavnom u ruralnom području.

 „Gotovo da nema sela na teritoriji Grada Sremska Mitrovica gde nije asfaltirana minimum jedna ulica, u nekim selima i više, dve, tri ulice naravno prema redosledu prioriteta. Ove godine u oblasti uređenja ruralne putne infrastrukture krećemo od Ležimira gde se i nalazimo, kroz javno-privatno partnerstvo sa firmom Beomaster i podizvođačem firmom Sremput. Ovde će se u Ležimiru asfaltirati tri ulice, to su Pinkijeva ulica, Fruškogorska i Sutjeska u ovom nižem delu sela. Juče su započeti radovi na pripremama, odnosno nasipanju i tamponiranju zemljišta, uskoro se kreće sa nanošenjem površinskog, odnosno nosećeg sloja kolovozne konstrukcije. Za nekoliko dana kreće nanošenje asfaltnog sloja, tako da ćemo vrlo brzo meštanima Ležimira omogućiti nesmetan, bezbedan i komforan prilaz svojim kućama, svojim domovima. Ono što bih naglasio ovde jeste da rešavamo jedan dugogodišnji problem, a to je da kada je loše vreme, kad je kiša bilo je gotovo nemoguće prolaziti vozilima ovim ulicama, sada će umesto, da kažemo blata do kolena, imati normalan put, funkcionalne saobraćajnice”, rekao je Samardžić.

Grad Sremska Mitrovica će i u narednom periodu nastaviti sa uređenjem, rehabilitacijom ruralne putne infrastrukture, zaključio je Samardžić i dodao da  će na tome raditi permanentno tj. u kontinuitetu.

Rada Savić meštanka sela Ležimir rekla je da se rekonstrukcijom ove dve ulice i asfaltiranjem treće ulice, olakšava život meštanima, kao i saobraćaj za kamione za odvoz smeća, za cisterne za mleko, uopšte za putnu komunikaciju.

„Ležimir je veliko gradilište, radi se dosta toga, uvodi se gas, radi se gasna infrastruktura. Konfiguracija terena je dosta nezgodna za asfaltiranje i održavanje. Zahvaljujemo se Gradu Sremska Mitrovica na radovima koji su izvedeni prošle godine, na radovima koji se izvode ove godine. Dole u Fruškogorskoj i Ulici Sutjeska urađeno je novog asfalta 600 m, to nije bila rekonstrukcija nego nov asfalt, tu je bio letnji put, jeste nasipano ali su ljudi bukvalno išli po blatu. Sada se radi ova ulica, jer ovde je potrebno bukvalno sve rekonstruisati, ima još par ulica koje nemaju asfalta uopšte do kuće, poželjno je i to da se odradi i jedan još onako veliki problem za sve nas je prilazni put groblju, to je još  jedna veća investicija za koju nam je grad obećao da će razmotriti u narednom periodu da se i to udradi. Inače rekonstrukcijom i asfaltiranjem ovih ulica olakšava se život meštanima, za kamione koji dolaze za odnošenje smeća, za kamione cisterne za mleko, uopšte za saobraćaj i komunikaciju ovde u selu i zaista smo zahvalni Gradu Sremska Mitrovica ne izdvojenim sredstvima i što su prošle godine krenuli sa uređenjem infrastrukture u selu”, rekla je Rada Savić.

Zahvaljujući javno-privatnom partnerstvu meštani Ležimira imaće sređene puteve što je dokaz da lokalna samouprava vodi računa i o seoskim sredinama, dodala je Savić rekavši da je na ovaj način poboljšan život meštana.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142