Vesti

Nagrade opet u Sremu

Sremska Mitrovica – Sremci među nagrađenim autorima likovnih radova na republičkom konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Konkurs je održan pod sloganom „Zdravlje na usta ulazi” za predškolce i osnovce.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica kao regionalna ustanova za teritoriju okuga za koju je osnovana, ima svoje strateško usmerenje, a to je da bude među vrhunskim ustanovama u oblastima preventivne zdravstvene zaštite kroz aktivno učešće u nacionalnim konkursima na različite teme iz oblasti promocije zdravlja. Sve ovo, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kao ustanova na više nivoa zdravstvene zaštite je i dokazala, učestvujući i pobeđujući na prethodno raspisanim konkursima, prema rečima dr Branke Malbašić Zečević iz te ustanove.

I pored izuzetno teške epidemiološke situacije izazvane virusom SARS – CoV – 2 i proglašenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji u 2020. godini, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica obeležavao je značajne datume iz Kalendara javnog zdravlja, poštujući sve epidemiološke mere.

U 2020. godini povodom obeležavanja Svetskog dana hrane 16. oktobra, raspisan je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola. Konkurs je raspisan pod sloganom „Zdravlje na usta ulazi”, a u saradnji sa svojim nadležnim institucijama i partnerima sa okruga. Posle prvog koraka i u izboru najboljih radova na okružnom nivou, radovi su prosleđeni i na Republički nivo takmičenja. U prethodnim danima stiglo je i obaveštenje da smo i ovog puta među najboljima u Republici Srbiji.

Naši učenici opet su pokazali veliki uspeh na Republičkom takmičenju. Nagrađena deca na ovom konkursu su Jelena Topalović, učenica VIII/1 razreda osnovne škole „Dobrosav Radosavljević-Narod”, Mačvanska Mitrovica, koja je osvojila 3. mesto i Sanja Pavlica, učenica II/2 razreda osnovne škole “Branko Radičević” iz Šida koja je osvojila 1. mesto. Uspešna deca nagrade su osvojila za svoje likovne radove.

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane kao i da se od najranijeg detinjstva promovišu zdravi stilovi života.

Samo partnerskim radom i pristupom u oblasti promocije zdravlja možemo biti najbolji i uspešni. Svaka naša aktivnost, kao i ove nagrade, i u doba epidemije izazvane koronavirusom, samo su dokaz da Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica odlično sarađuje sa svim svojim partnerima. Ovakav odnos je podsticaj za dalja napredovanja.

Najava događaja

11avgCelodnevni dogadjaj14Punoletstvo „Srem Folk Festa” ovog avgusta na Žitnom trgu

11avgCelodnevni dogadjaj20Prezentacija narodne nošnje u okviru „Srem Folk Festa”

13avg17:3019:15Radnički dočekuje Inđiju

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9794117.3314117.6834