Vesti

Nagrade opet u Sremu

Sremska Mitrovica – Sremci među nagrađenim autorima likovnih radova na republičkom konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Konkurs je održan pod sloganom „Zdravlje na usta ulazi” za predškolce i osnovce.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica kao regionalna ustanova za teritoriju okuga za koju je osnovana, ima svoje strateško usmerenje, a to je da bude među vrhunskim ustanovama u oblastima preventivne zdravstvene zaštite kroz aktivno učešće u nacionalnim konkursima na različite teme iz oblasti promocije zdravlja. Sve ovo, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kao ustanova na više nivoa zdravstvene zaštite je i dokazala, učestvujući i pobeđujući na prethodno raspisanim konkursima, prema rečima dr Branke Malbašić Zečević iz te ustanove.

I pored izuzetno teške epidemiološke situacije izazvane virusom SARS – CoV – 2 i proglašenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji u 2020. godini, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica obeležavao je značajne datume iz Kalendara javnog zdravlja, poštujući sve epidemiološke mere.

U 2020. godini povodom obeležavanja Svetskog dana hrane 16. oktobra, raspisan je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola. Konkurs je raspisan pod sloganom „Zdravlje na usta ulazi”, a u saradnji sa svojim nadležnim institucijama i partnerima sa okruga. Posle prvog koraka i u izboru najboljih radova na okružnom nivou, radovi su prosleđeni i na Republički nivo takmičenja. U prethodnim danima stiglo je i obaveštenje da smo i ovog puta među najboljima u Republici Srbiji.

Naši učenici opet su pokazali veliki uspeh na Republičkom takmičenju. Nagrađena deca na ovom konkursu su Jelena Topalović, učenica VIII/1 razreda osnovne škole „Dobrosav Radosavljević-Narod”, Mačvanska Mitrovica, koja je osvojila 3. mesto i Sanja Pavlica, učenica II/2 razreda osnovne škole “Branko Radičević” iz Šida koja je osvojila 1. mesto. Uspešna deca nagrade su osvojila za svoje likovne radove.

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane kao i da se od najranijeg detinjstva promovišu zdravi stilovi života.

Samo partnerskim radom i pristupom u oblasti promocije zdravlja možemo biti najbolji i uspešni. Svaka naša aktivnost, kao i ove nagrade, i u doba epidemije izazvane koronavirusom, samo su dokaz da Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica odlično sarađuje sa svim svojim partnerima. Ovakav odnos je podsticaj za dalja napredovanja.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314