Vesti

„Metalfer Steel Mill” i druge kompanije spremaju nove investicije i zapošljavanja

Sremska Mitrovica – Delegacija Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije posetila je kompanije „Metalfer Steel Mill” u Sremskoj Mitrovici i „Milotex” u Šimanovcima, u okviru akcije obilaska privrednih subjekata širom Srbije, sa ciljem uspostavljanje dijaloga sa privrednicima i promocije programa podrške koji mogu da koriste.

U poseti našem gradu i gradonačelnici, Svetlani Milovanović boravili su ministarka privrede u Vladi Republike Srbije, Anđelka Atanasković i predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

Nakon sastanka u Gradskoj kući ministarka Atanasković sa saradnicima posetila je „Metalfer Steel Mill, jedinu kompaniju u Srbiji koja pravi rebrasti betonski čelik u šipkama i koturu i toplo valjanu žicu. Prilikom obilaska najavila je podršku metalskoj industriji i rešavanje problema u tom sektoru.

„Ovo je jedina kompanija u Srbiji koja proizvodi betonski čelik i toplo valjane šipke. Posluju odlično. To treba sačuvati. Ujedno su i nosioci znaka Čuvarkuće, što znači da je to dobra domaća proizvodnja. Ja idem u takve firme, kako bi ljudi videli šta sve imamo u Srbiji, a mi ćemo im sigurno pomoći. U narednom periodu ćemo obići i druga preduzeća koja su koristila pomoć države, kroz podsticaje i programe, kao što je reč o ovoj kompaniji, rekla je ministarka Atanasković.

Ministarka privrede je tokom posete razgovarala sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice o budućoj saradnji. Kako je tom prilikom istakla gradonačelnica, od 2019. godine u Sremskoj Mitrovici otvorene su 53 nove firme.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović kaže da je u našem gradu sve veći broj firmi i dodaje: „Naravno da sve to moramo da uskladimo i sa dualnim obrazovanjem zato što ove fabrike nemaju potporu ako nemaju adekvatnu i stručnu radnu snagu. Koliko vidim, ima razumevanja za naš grad kod resornog ministarstva, a mi ćemo učiniti sve da našu industriju podržimo dualnim obrazovanjem, kako bi ove kompanije imale stručnu radnu snagu.

Vlasnik kompanije „Metalfer Steel Mill” Branko Zečević ukazao je na to da ta kompanija trenutno zapošljava 580 radnika, a da se planiraju nove investicije.

„Naša proizvodnja je zasnovana na principima održivosti i cirkularne ekonomije i zadovoljava sve najstrože ekološke standarde. Kompanija proizvodi 500.000 tona gotovih proizvoda godišnje, a s obzirom na to da se proizvodnja zasniva na otpadnom čeliku kao sirovini, ujedno je i jedan od najvećih reciklera u Srbiji, rekao je vlasnik Metalfera, Zečević.

Metalfer Stil Mil ima topionicu kapaciteta 450.000 tona i valjaonicu. Sirovina za topionicu je isključivo otpadno gvožđe, tako da je dobijeni proizvod napravljen u potpunosti od reciklaže.

Najava događaja

13jun19:0020:00Promocija knjige „Ždral”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7160117.0672117.4184