Vesti

Masovna imunizacija i tokom vikenda

Sremska Mitrovica – Vakcinacija se nastavlja i tokom vikenda na punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”. Mitrovčani mogu da se vakcinišu svakog dana u periodu od 8 do 15 sati bez prethodne prijave, samo uz ličnu kartu.

Masovna imunizacija građana protiv virusa kovid 19 biće neometano omogućena svim zainteresovanim i tokom ovog vikenda. Sugrađani koji imaju preko 45 godina i dalje su prioritetna grupa ali mogu svi da se vakcinišu bez zakazivanja.

Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice rekao je da vlada veliko interesovanje građana za vakcinaciju: „Četvrti dan masovne imunizacije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica protiče u najboljem mogućem redu. Presek broja građana koji su se vakcinisali što prvom, što drugom dozom u 13 časova iznosi 924, što najbolje govori u kojoj meri su se građani odazvali i pokazali interesovanje za imunizaciju. Zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano je 17.123 naših građana, a revakcinisano njih 10.870.

„Apelujem i pozivam sve naše građane, posebno starije od 45 godina, da u subotu i nedelju dođu na punkt u PSC „Pinki“, koji će raditi od 8 do 15 časova, u punom obimu i kapacitetu, kao i do sada, i iskoriste mogućnost da se vakcinišu vakcinama „Astra Zeneka” i „Sinofarm” i na taj način sačuvaju svoje zdravlje, zdravlje svojih najbližih, porodice i prijatelja, ali pre svega da pomognu zdravstvenim radnicima koji nose težak teret borbe protiv Kovida 19, dodao je Jokić.

Odziv građana je na odličnom nivou, kažu nadležni i ističu da je jedini način da stvorimo imunitet upravo vakcinacija. Svakog dana  u PSC „Pinki otvoreno je više od 10 punktova. Paralelno sa obavljaju vakcinacija i revakcinacija, gužvi i dužeg zadržavanja nema.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314