Vesti

Imunizacija još dostupnija, svakog dana od 8-20 sati u Hali

Sremska Mitrovica – Vakcinalni punkt u Poslovno-sportskom centru „Pinki”  biće otvoren svakog dana u nedelji u vremenu od 8 do 20 sati. Na ovaj način građanima je omogućeno da se vakcinišu protiv kovida 19 u vreme koje njima najviše odgovara tokom dana, rekao je Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju.

Masovna imunizacija građana protiv virusa kovid 19 nastavlja se i dalje za sve zainteresovane. Dovoljno je samo da dođu na punkt za imunizaciju u PSC „Pinki”, u svoju seosku ambulantu ili da se jave bilo kojoj mobilnoj ekipi na terenu i ponesu ličnu kartu.

Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice kaže da su produžili radno vreme na najvećem punku za vakcinaciju građana: „U cilju da građanima na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica proces imunizacije učinimo još dostupnijim od danas naš najveći punkt u Poslovno-sportskom centru „Pinki” radiće neprekidno od 8:00 do 20:00 sati svih sedam dana u nedelji. Na taj način želimo da apsolutno omogućimo svakom građaninu bez obzira na njegovo radno vreme da iskoristi mogućnost i zaštiti sebe svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Bez obzira na ovu novinu, takođe svi punktovi koji su ranije bili otvoreni i uspostavljeni, pre svega u seoskim sredinama, rade bez ikakvih promena, sve zdravstvene ambulante u seoskim, naseljenim mestima će raditi po ustaljenom režimu. Takođe sa praksom koju smo uspostavili prošli vikend, a to su mobilne ekipe, nastavićemo i u narednom periodu i najverovatnije će se tokom narednog vikenda mobilne ekipe naći u naseljenim mestima Kuzmin i Martinci, a razmišljamo o tome da jedna mobilna ekipa bude na teritoriji grada Sremska Mitrovica.”

„Na raspolaganju su pre svega vakcine „Sinofarm”  i „Astra Zeneka”  ali svakodnevno dobijamo isporuke i vakcine drugih proizvođača,  „Fajzera”  i „Sputnjika V”,  kao što smo mogli danas da vidimo, stigla je nova količina, odnosno novi kontingent doza „Fajzer”  vakcine u Republiku Srbiju i očekujemo u narednim danima da će biti dostavljena i gradu Sremska Mitrovica kako bi tu vakcinu mogli ponovo da pružimo našim sugrađanima”, dodao je Jokić.

Još jednom je pozvao sve građane Sremske Mitrovice da se vakcinišu jer će tako, ističe, da zaštite sebe i svoje zdravlje. To mogu da učine ako posete bilo koji punkt na teritoriji opštine, rekao je, tu se nalaze lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje koje ću učiniti sve da proces imunizacije prođe u što kraćem vremenskom periodu poštujući njihovo vreme. Poručio je da je vakcina jedini način da izađemo na kraj sa epidemijom virusa kovid 19 i vratimo se normalnom životu.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988