Vesti

Gradonačelnica posetila mobilni vakcinalni punkt u Laćarku

Laćarak – Mobilni vakcinalni punktovi organizovani su tako da građani mogu da se vakcinišu protiv kovida 19 u svom mestu, lako i brzo, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović prilikom obilska takvih punktova u Laćarku.

Danas je gradonačelnica Svetlana Milovanović i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije obišla mobilni vakcinalni punkt koji je prvi počeo sa radom u Laćarku. Mobilne ekipe su ovog vikenda u Laćarku, a svakog narednog biće u nekom drugom selu, rekla je ona, tako da svi naši sugrađani mogu da se na brz i lak način vakcinišu na ovim punktovima.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović zahvalila se svima koji su se do sad vakcinisali i rekla da lokalna samouprava preduzima dalje korake kako bi vakcina bila svima dostupna: „Kao što smo i najavili ovog vikenda imamo mobilne punktove u Laćarku na tri ili četiri lokacije, oni se pomeraju u toku dana. Uglavnom su ovde kod Sim marketa, na Vardi, na uglu Niske ulice i Partizanske, tako da gde god da bude više ljudi, gde god da bude potrebe, oni će se pomeriti. Koliko smo čuli od osoblja koje radi imunizaciju ovde u Laćarku, oni su zadovoljni brojem vakcinisanih ljudi, naravno da to može još i više i bolje i radimo na tome. Ono što je poenta cele ove naše mobilne ekipe je da su oni dostupni svakom našem sugrađaninu, ne samo ovde u Laćarku, ko god da je zainteresovan, može doći ovde je lako da se vakciniše. Naredni vikend u planu su Martinci i Kuzmin, idemo dalje, svaki vikend će mobilne ekipe biti u nekom drugom mestu. Uporedo radi i Dom zdravlja ovde u Laćarku koji obavlja vakcinaciju.”

Ukupno je vakcinisano i na jednom i na drugom punktu po 58 lica juče, dodala je gradonačelnica Milovanović i rekla da danas očekuju, pošto je subota, sutra i nedelja, dakle neradni dani, još veći broj zainteresovanih Laćaraca. Pozvala je sve koji se nisu do sada vakcinisali, ako mogu, da to učine.

Među meštanima koji su iskoristili mogućnost da se vakcinišu u blizini svoje ulice, gde žive i bez čekanja u redovima bio je Mile Đurić meštanin Laćarka.

Kako kaže Đurić: „Prijavio sam se dobrovoljno, samo sam došao i primio sam sad već i drugu dozu kineske vakcine. Odlučio sam da se vakcinišem najviše zbog dece i unuka, mlađi sin je preležao koronu u blagom obliku. To što je punkt ovde u Laćarku i još mobilni, znači mnogo jer ipak je daleko da idete do grada ili do centra sela jer ljudi koji rade po ceo dan, ne mogu da stignu. Ovako, ovde je najbolje, takoreći pred kućom.”

Gradonačelnica je obišla potom i punkt u Poslovno-sportskom centru „Pinki” gde zainteresovani Mitrovčani mogu i dalje da prime vakcinu svakog radnog dana i vikendom. Rade i zdravstvene ambulante po rasporedu, a mobilne ekipe će obići sva sela iz vikenda u vikend.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176