Vesti

Dobra naplata prve rate poreza na imovinu

Sremska Mitrovica – Naplata prve rate poreza na imovinu prošla je dosta dobro, ocenjuju nadležni. Ovo je najslabiji kvartal naplate poreza u ratama, pa su u Gardskoj upravi za budžet i lokalni ekonomski razvoj veoma zadovoljni dobrim odzivom fizičkih lica.

Završen je rok za uplatu prve rate poreza na imovinu i kako je ocenio Duško Šarošković načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj, građani su na ovaj poziv odgovorili dosta savesno.

„Imali smo prihod od poreza na imovinu u prvoj rati oko 30 miliona dinara od fizičkih lica, a prošlogodišnje zaduženje bilo je oko 200 miliona. Akontativno se plaća prva rata u visini četvrte rate prethodne godine i još ako uzmemo u obzir da postoji izvestan broj građana koji imaju poreski kredit od 10%, 40 miliona je vrlo pristojna cifra za prvu ratu. To što je iza nas rok za uplatu prve rate, ne znači da oni koji su zakasnili za taj rok ne mogu to i sad da urade, da svoju obavezu izmire, u svakom slučaju nastavljamo saradnju sa našim savesnim građanima na obostrano zadovoljstvo, nadam se”, rekao je načelnik Šarošković.

„Mi raspolažemo samo ciframa, iznosima, a neposredna uplata je 15%, ali to se ne odnosi  na one koji imaju poreski kredit, koji su bili savesni jer imamo dosta prisutnu i pretplatu”, kaže Šarošković i dodaje: „Najveće uplate su u vreme dostavljanja poreskih rešenja, značajan broj građana tad izmiruje poresku obavezu u celosti, znači ne koriste pravo na uplatu na rate, a drugi talas je krajem godine kad opomenemo građane koliko će dugovati do kraja godine i da svojim izmirivanjem mogu da ostvare pravo na poreski kredit od 10%, to je drugi talas kad imamo značajne uplate. Prvi kvartal je uvek najslabiji.”

Rate dospevaju  45 dana od početka kvartala, načelnik je podsetio da je to 14. februar, zatim 15. maj, 15. avgust i 15. novembar.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042