Vesti

ARR najavljuje nove konkurse za poljoprivednike

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i ove godine raspisaće konkurse za dodelu sredstava za finansiranje u više oblasti poljoprivrede. Za planirane mere biće izdvojeno oko 7 miliona i 300 hiljada dinara.

Među najopopularnijim konkursima prošle godine bio je kokurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, te  Agencija za ruralni razvoj planira da ga objavi i u 2021. godini.

Dušica Pavlović, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica rekla je da pored tog, planiraju i ove godine da raspišu raznovrsne konkurse za finansiranje i pomoć u oblasti poljoprivrede.

Kako je istakla Dušica Pavlović, direktor: „Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica za 2021. godinu planira četiri mere u oblasti ruralnog razvoja. Te mere su marketing za proizvođače rakije i vina, marketing u oblasti seoskog turizma, udruženja građana i mera koju ćemo ponoviti iz prethodne godine jeste u oblasti podsticaja za osiguranje, ta mera je imala jako veliki odziv, pa iz tog razloga je ponavljamo i ove godine. Naravno, sve ove mere ćemo primeniti ukoliko situacija sa virusom korona bude dozvolila njihovu realizaciju. Iskoristila bih ovu priliku da podsetim pčelare da je u toku konkurs u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, takođe i u Ministarstvu za poljoprivredu trenutno su aktuelni podsticaji po hektaru.”

„Primećujemo sve veću zainteresovanost, ne samo za ove naše lokalne konkurse nego i za konkurse pokrajinskog sekretarijata koji su sada bili aktuelni.  Recimo konkurs za osiguranje imao je jako velik odziv, prijavilo se preko 300 korisnika. Za ove planirane mere biće izdvojeno oko 7 miliona i 300 hiljada dinara, sa tim se počinje negde april, maj mesec, biće blagovremeno obavešteni, biće sve transparentno i objavljeno na sajtu Agencije i u sredstvima javnog informisanja. Sve zavisi, podvlačim, od situacije sa korona virusom, realizacija će zavisiti i od toga.”

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica besplatno pruža stručno-savetodavne i konsultantske usluge u domenu lokalnog ruralnog razvoja. Oblasti kojima se ona bavi su poljoprivreda, ruralna infrastruktura, seoski turizam, socijalna politika, zaštita životne sredine i druge.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291