Vesti

Vakcinacija zdravstvenih radnika Republike Srpske u Hali „Pinki”

Sremska Mitrovica – Vakcinacija oko 1.000 zdravstvenih radnika Republike Srpske počela je danas u Poslovno-sportskom centru „Pinki”, gde su organizovani specijalni punktovi za tu namenu. Ova akcija će trajati do kraja nedelje u našem gradu. Procesu vakcinacije prisustvovao je i Branislav Nedimović, potpredsednik u Vladi Republike Srbije.

Na privremenom, specijalnom punktu u Hali „Pinki” danas je predviđeno da se vakciniše oko 400 lekara i medicinskih sestara iz Republike Srpske. Dnevno je planirano da se između 300 i 400 zaposlenih u zdravstvu Republike Srpske vakcniniše ovde.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović osvrnula se na dosadašnji tok vakcinacije, a potom istakla da i vakcinacija zdravstvenih radnika iz Republike Srpske  protiv virusa Kovid 19 protiče u najboljem redu.

„U Sremskoj Mitrovici smo do sada izvršili vakcinaciju oko 10.000 naših sugrađana i oko 5.000 je revakcinisano. Sa ovim procesom vakcinacije i revakcinacije nastavljamo i dalje, to je negde oko 20% ukupnog stanovništva Sremske Mitrovice, a sad smo u prilici i u mogućnosti da pomognemo onima kojima je ta pomoć potrebna, tako da će se danas i sutra obaviti vakcinacija oko 1.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske jer ono što je nama najvažnije to je zdravlje ali zdravlje svih nas. Organizovali smo ovde Poslovno-sportskom centru „Pinki” primanje prve vakcine za zdravstvene radnike Republike Srpske i to na šest punktova, na prvih pet punktova se vrši pregled pacijenata, a na šestom se vrši vakcinacija s tim što u tom šestom punktu istovremeno može da se vakciniše po pet osoba. Posebno bih se zahvalila našim volonterima Kancelarije za mlade koji su nam i ovaj put priskočili u pomoć, uvek su kad nam treba, oni popunjavaju sve potrebne obrasce i sertifikate koje će zdravstveni radnici iz Republike Srpske dobiti nakon ove prve vakcine. Posebno bih se zahvalila i našim zdravstvenim radnicima iz Doma zdravlja na svemu onome što su i do sada uradili za nas”, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Danas je najavljena vakcinacija protiv virusa Kovid 19 ukupno 450 zdravstvenih radnika Republike Srpske, na punktu u našem gradu.

Kako je rekao dr Adil Elhag načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica: „Danas učestvuje 10 medicinskih radnika, pet  lekara i pet medicinskih sestara. Ovaj prostor smo podelili na tri sektora, u prvom delu je prijava i popunjavanje saglasnosti, zatim, idu na pregled lekara i aplikaciju vakcina, i na kraju, u trećem sektoru je izdavanje sertifikata da je primljena prva doza vakcine. U upotrebi se u sve tri vakcine koje se nalaze našem tržištu, a to su Sinofarm kineska, Fajzer i Sputnjik V. Za sutra je predviđen isti broj radnika, njih 450 i svi mogu da biraju kojem će vakcinom biti vakcinisani. Ova vakcinacija ne ometa naš proces revakcine koji se odvija na devet punktova danas u na teritoriji Sremske Mitrovice i u Šestoj zdravstveni se vrši vakcinacija Sputnjik V vakcinom, građanstva.”

Dr Stojan Smiljanić Dom zdravlja Teslić zahvalio se svima koji su doprineli da i oni dobiju vakcine što pre.

„Trenutno stanje u vezi sa epidemijom koronavirusa u Tesliću bolje je nego u novembru, oktobru i decembru kada smo imali mnogo zaraženih pacijenata sa respiratornim oboljenjima. Sada trenutno stanje se stabilizuje i sada svim moramo da imamo jedan cilj, a to je da se vratimo normalnom životu. Vakcinacija je sredstvo da dođemo do tog cilja što pre. U Srbiji je to malo brže, mi smo u zaostatku. Ovom prilikom se zahvaljujem na organizaciji, dobrodošlici, sve dobro funkcioniše. Zahvalnost Vladi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je imao razumevanja prvenstveno za nas zdravstvene radnike iz Republike Srpske, a nadam se da ćemo i mi u dogledno vreme biti u prilici da krenemo sa masovnijom vakcinacijom.”

Svi vakcinisani zdravstveni radnici iz Republike Srpske od grada Sremska Mitrovica dobijaju lanč-paket.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988