Vesti

Subvencije poljoprivrednicima na čak sedam konkursa

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica skrenula je pažnju sivm zainteresovanim na konkurse za poljoprivrednike koje je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, kao i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Cilj jednog od konkursa jeste demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica rekla je: „Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo 1. februara 2021. godine raspisao je ukupno sedam konkursa za dodelu sredstava i to za mašine i opremu za organsku proizvodnju za  opremanje stočarskih farmi preradom voća, povrća i pečurki, zatim konstrukcije i oprema za biljnu proizvodnju, zaštićena područja, to su plastenici, navodnjavanje i nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje zasada. Sedmi konkurs koji bih istakla jeste podrška mladima u ruralnim područjima, taj konkurs traje do petog marta 2021. godine i cilj mu je demografska obnova ruralnih područja, znači da se podstaknu mladi da se vrate u ruralna područja, odnosno iz gradova u sela. Novina je ta, da zahtev mogu podneti mladi koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava, počevši od prvog januara 2020. godine. Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, aktuelan je podsticaj za tov stoke, zahtevi se podnose preko Uprave za agrarna plaćanja do 31. jula 2021. godine. Sve potrebne informacije možete dobiti u Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica svakim radnim danom od 7:00 h do 15:00 h ili na telefon 610 – 573.”

Predmet istaknutnog, sedmog, konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade na gazdinstvu kao i podsticanje osnivanja malih pivara.

Tekstovi konkursa, pravilnici, obrazac prijave, izjava dobavljača, forma poslovnog plana, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314