Vesti

Poseta desethiljaditom vakcinisanom

Salaš Noćajski – Gradonačelnica Svetlana Milovanović i njen zamenik Petar Samarđžić obišli su dom porodice Jovice Dostanića u Salašu Noćajskom koji je desethiljaditi vakcinisan građanin Sremske Mitrovice. Tom prilikom zahvalili su se svima koji su učestvovali u procesu imunizacije, pre svega na ličnoj odgovornosti ali i na odgovornosti prema lokalnoj i široj društvenoj zajednici.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, prilikom današnje posete desethiljaditom vakcinisanom i lično se uverila da se on i njegova porodica osećaju dobro i da nije bilo nikakvih neželjenih reakcija. 

„Zahvaljujući vanrednim merama koje smo uveli na vreme kao i masovnoj imunizaciji koju smo sproveli u Sremskoj Mitrovici možemo danas da kažemo da je situacija u našem gradu što se tiče kovida 19 još uvek vanredna ali je kontrolisana. Jutrošnji podatak je da imamo 121 lice koje je aktivno obolelo od kovida, što znači da se taj broj kod nas polako smanjuje ali i dalje se treba pridržavati svih propisanih zaštitnih mera kako bismo se do kraja izborili sa kovidom 19, na dobrom smo putu ali i dalje treba da se pridržavamo svih mera. Od kada je počela masovna imunizacija u našem gradu, a to je bio peti januar, do sad je vakcinisano 12.700 ljudi, ukupno imamo preko 7.000 revakcinisanih osoba. Vakcina ima dovoljno, tako da možemo da izađemo u susret i zdravstvenim radnicima iz Republike Srpske koje još uvek vakcinišemo. Ovim putem bih se zahvalila svima koji vode računa, pridržavaju se mera, koji su se vakcinisali, znači da vode računa i o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih, takođe bih se zahvalila i gospodinu Jovici Dostaniću koji je naš desethiljaditi sugrađanin koji se vakcinisao, kao i čitava njegova porodica i koji su primili revakcinu i na taj način su pokazali odgovornost prema svojoj porodici i prema svojim bližnjima”, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Jovica Dostanić iz Salaša Noćajskog vakcinisao se na punktu u Zdravstvenoj stanici u tom selu. Zahvalio se lekarima i Gradskoj upravi na odličnoj organizaciji vakcinacije.

Kako je rekao Jovica Dostanić: „Dobro se osećam, revakcinisan sam 12. februara, dobio sam drugu dozu. Za vakcinaciju sam se odlučio najviše zbog toga što su neki moji dragi prijatelji izgubili bitku sa kovidom 19, i to mi je prvo bilo u glavi da čim se bude pojavila vakcina da ću se vakcinisati. Nisam se ni jednog momenta dvoumio da li ću se vakcinisati ili neću, vakcinu kao nisam birao, odmah drugog dana od početka vakcinacije vakcinisao sam se ovde u našoj zdravstvenoj stanici. Primio  sam kinesku vakcinu nisam imao nikakve reakcije, čak kad sam dobio revakcinu, nastavio sam dalje radove čim sam došao kući. Zahvalio bih se gradskoj upravi koja se angažovala da imamo dovoljne doze vakcina i zahvalio bih se pre svega našem predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću koji svojim zalaganjem i trudom omogućuje velike količine vakcina, kako za naše stanovništvo, tako i za naše prijatelje u okolini.”

Vakcinacija sugrađana protiv koronavirusa protiče uredno i nastavlja se prema planu. Nadležne službe registruju blag pad zaraženih virususom kovid 19 ali ponovo apeluju na građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih protivepidemioloških mera.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934