Vesti

Počelo renoviranje fiskulturne sale OŠ „Sveti Sava”

Sremska Mitrovica – Počeli su radovi na rekonstrukciji sale za fizičko u Osnovnoj školi „Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je više od tri miliona za te radove.

Radovi na renoviranju fiskulturne sale OŠ „Sveti Sava” počeli su u ponedeljak 22. februara, nakon sprovedenog postupka javne nabavke na kojem je izabran izvođač radova, kompanija iz Smedereva „Italija nova”. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu školi je za ovu namenu dodelio iznos od 3.258.000 dinara.

Direkor OŠ „Sveti Sava” Dragana Sretenović izrazila je veliko zadovoljstvo projektom i objasnila šta sve on obuhvata: „U okviru projekta Sanacija fiskulturne sale biće obuhvaćeni brojni radovi, sanacija plafona koji je u izuzetno lošem stanju jer je nekada prokišnjavao krov koji je 2017. godine zamenjen novim. U okviru projekta investicionog održavanja fiskulturne sale, ovo je drugi deo gde smo dobili sredstva, po drugom konkursu i sad se završavaju svi radovi. Nakon postavljanja rigips ploča na plafon i završetka plafona, sledi krečenje zidova, hoblovanje parketa, lakiranje, izvlačenje linija za sportske terene, zatim će se krečiti svlačionice, postavlja se nov pod od vinila i rade se kompletne elektroinstalacije. Kompletan projekat je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Škola ima 670 učenika zajedno sa područnim odeljenjima u Čalmi, Divošu i Staroj Binguli, samo matična škola ima oko 540 đaka.”

Zakonski rok za završetak radova je 45 dana, očekuje se da će to biti i ranije. Izvođači moraju da garantuju kvalitet rada uz poštovanje svih standarda.

Nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi „Sveti Sava” Srđan Božić kaže da će rekonstruisanje ove sale stvoriti mnogo bolje uslove deci, za nastavu ali i za vannastavne aktivnosti i bavljenje sportom.

„U sali je poslednji put renoviran parket 2008. godine i tada smo dobili neke osnovne uslove za rad, nakon toga su nam pre tri godine zamenili krov, pošto je sala prokišnjava i uslovi su bili izuzetno slabi za rad. Realizacijom ovog projekta gde će se uraditi potpuno sve novo, mislim da će uslovi biti fenomenalni za decu. Deca se veoma raduju ovom projektu i očekuju, ne samo bolje uslove, nego jednostavno veću radost kako se završava korona, nadamo se da će se završiti i oni će imati uslova za pravo fizičko gde će imati ceo razred. Očekujemo da sa završetkom korone i sa završetkom sale ulazimo u jednu novo doba gde će naša škola biti još uspešnija nego prethodnih godina ”, rekao je nastavnik Božić.

Uspesi mladih sportista obavezuju, kažu nadležni, da se intenzivno radi na edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom ali i na unapređenju uslova za razvoj školskog sporta.

Školski sport iznedrio je dosta šampiona i stvara zdravo društvo, a zapaženi rezultati ove i drugih škola u našem gradu, podstiču vlasti na još bolju brigu o sportskoj infrastrukturi.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988