Vesti

Nove protivepidemijske mere tokom vikenda

Sremska Mitrovica – Nove mere tokom vanredne situacije izazvane epidemijom virusa kovid 19 Kriznog štaba Grada važiće tokom nastupajućeg vikenda. Usklađene su sa merama Republičkog kriznog štaba i odnose se na skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata, tržnih centara itd. Ovi objekti radiće samo do 14 sati u subotu.

Tokom predstojećih dana vikenda 27. i 28. februara 2021. godine Štab za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice, a u skladu sa odlukama i merama Republičkog kriznog štaba.

donosi sledeće mere: Za vreme predstojećeg vikenda 27. i 28. februara, radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo, ugostiteljskih objekata, tržnih centara, pijaca, kladionica, kockarnica, kao i objekata u oblasti sporta i rekreacije: teretane, fitnes-centri, bazeni, baloni za fudbal, košarku, tenis i bilo koji drugi rekreativni sport, kao i igraonice, ograničava se tako da navedeni objekti mogu da rade od 6 do 14 časova. Zakazani sportski događaji, pre donošenja mera, mogu se sprovesti po po planu, poštujući sve zdravstvene mere.

Kako se navodi u saopšenju Štaba za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice: Radno vreme prodavnica prehrambenih proizvoda, trgovinskih i drugih radnji i prodajnih mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, ograničava se tako da objekti mogu da rade od 6 do 20 casova. Ugostiteljski objekti i objekti za prodaju brze hrane mogu da vrše dostavu hrane od 14 casova.

Hoteli i pansioni mogu vršiti svoje usluge od  u perodu od 6 do14 časova, a  samo prijavljeni gosti mogu koristiti uslugu  objekta do 23 časa.

Benzinske pumpe nakon 14 časova mogu da vrše samo uslugu točenja goriva.

Apoteke, veterinarske, medicinske i stomatološke ordinacije, laboratorije, rade do 20 časova.

Zanatske radnje, menjačnice, servisi za motorna vozila, tehničke preglede, servisi bele tehnike, kozmeticki i frizerski saloni, saloni za negu lepote, cvećare, ograničavaju se tako da objekti mogu da rade od 6 do 20 sati u navedenom periodu.

U svim objektima se moraju poštovati mere koje se odnose na maksimalan broj lica u objektu, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i  upotrebu dezinfekcionih sredstava. Zaključak stupa na snagu odmah.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998