Vesti

Gradonačelnici uručen ugovor: Sledi dogradnja fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović”

Sremska Mitrovica – U skladu sa odlukom o dodeli sredstava putem javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekta u oblasti osnovnog obrazovanja i vaspitanja gradu Sremska Mitrovica dodeljeno je 73 miliona dinara za realizaciju projekta rekonstrukcije i dogradnje fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović”. Lokalna samouprava, kao sufinansijer u projektu učestvuje sa 33 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Svetlana Milovanović gradonačelnica najavila je projekte koji počinju uskoro: „Juče je potpisan ugovor u AP Vojvodini, naime Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio je 73 miliona dinara po konkursu za rekonstrukciju sale za fizičko u „Popovićevoj” školi. Ukupna vrednost potrebna za rekonstrukciju ove sale je 106 miliona dinara, tako da je grad obezbedio još 33 miliona. Rekonstrukcija podrazumeva toplu vezu, tj. povezanost sa školom „Jovan Popović”, kabinet za nastavnike fizičkog, kao i svlačionice se za decu, plus sva oprema koja je potrebna za izvođenje nastave fizičkog. Ovo će, kada se rekonstruiše čitava sala i naravno zajedno sa školom Jovan Popović i sa njihovim terenima koji već postoje, a to su teniski i fudbalski teren, činiti jedan lep sportsko-rekreativni kompleks koji će koristiti, ne samo učenici škole, nego moći će da ga koriste i svi naši sugrađani.”

„U ponedeljak počinju radovi na rekonstrukciji sale za fizičko u Osnovnoj školi „Sveti Sava”, sredstva za ovu namenu obezbeđena su iz Pokrajinskog sekretarijata za sport, u iznosu od oko 3 miliona i 700 hiljada dinara. U narednom periodu planiramo da konkurišemo za sredstva koja su potrebna za salu za školu „Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, u iznosu od 227 miliona dinara prema projektnoj dokumentaciji, pored projekata u drugim oblstima koje ćemo još raditi, stavili smo sad akcenat na školstvo, na obrazovanje, u ovom slučaju na sale za fizičko vaspitanje”, dodala je gradonačelnica Milovanović.

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

Zajedno sa lokalnim samoupravama, kako je dodao Mirović, u ovoj godini radiće se na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, dogradnji fiskulturne sale u OŠ „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929