Vesti

Bolnica u novom projektu prekogranične saradnje

Sremska Mitrovica – Juče je u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica održana otvarajuća konferencija projekta Interreg IPA-CBC  Heart Net, u koji su pored mitrovačke bolnice,  uključene opšte bolnice u Somboru i Subotici, a partneri su IKVBV Sremska Kamenica i Opća županijska bolnica Vukovar.

Oblast podrške ovog projekta je pobolјšanje kvaliteta zdravstvenih usluga u programskom području Pobolјšanje objekata, usluga i veština u sektoru javnog zdravstva.

Prim. dr Dragan Malobabić, v.d.direktora Opšte bolnice rekao je da je opšti cilj programa Intereg IPA Coopertion programme Croatia-Srbija da se ojačaju socijalni, ekonomski i teritorijalni razvoj kako bi zajednički projekti i aktivnosti bili uspešni, a lečenje pacijenata mnogo brže i efikasnije. „Za našu ustanovu ovo je dan kada započinje jedno novo doba i ne samo za zdravstvene ustanove i pacijente, već i za medicinu uopšte. Reč je o medicini budućnosti i naše zadovoljstvo je utoliko veće, što smo uspeli da budemo deo ovako važnog i velikog projekta”, dodao je dr Malobabić.

Dr Jovanka Dejanović, kardiolog deo je ovog  projekta u mitrovačkoj bolnici, a po njenim rečima, nema većeg zadovoljstva za lekara, od onog kada stvarate nešto novo, a to novo omogućava da budete deo začetka jednog sasvim novog načina lečenja.

„U okviru projekta je obezbeđena i vrhunska telekomunikaciona oprema koja je već instalirana u našoj bolnici, a obezbediće direktnu komunikaciju 7 dana 24 sata sa  bolnicama partnerima. Projekat će razviti mrežu telemedicine i time obezbediti efikasnu i brzu dijagnostiku i lečenje populacije sa kardiovaskularnim bolestima. Upravo stanovništvo našeg regiona ima visoku incidnecu bolesti srca i krvnih sudova,” objašnjava dr Dejanović i dodaje da je ovo benefit za medicinske radnike i pacijente jer omogućava brzu dijagnostiku i lečenje kardiovaskularnih bolesnika, a sa druge strane poboljšana je komunikacija, jednostavnija razmena iskustava, dostupnost medicinskih protokola za brže pružanje profesionalnih zdravstenih usluga. 

Ovaj značajni projekat sufinansiran je iz Fonda Evropske unije ERDF i IPA II, a već prva implementacija u mitrovačkoj bolnici očekuje se početkom marta meseca ove godine.

Nosilac projekta za Srbiju je dr Ilija Srdanović, a za Hrvatsku dr Ivana Dubravčić.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124