Vesti

Vučić u Laćarku posetio samohranu majku devetoro dece

Laćarak – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio još pomoći domaćinstvu Jovanke Đurić, samohrane majke devetoro dece, pošto je ispunio prošlogodišnje obećanje proširenje kuće. Ove godine će dobiti druge potrebne stvari za domaćinstvo. Sa njim su u poseti bili Branislav Nedimović ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Republike Srbije i naš sugrađanin i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović sa saradnicima.

Predsednik Vučić, ministar Nedimović i gradonačelnica Milovanović su tom prilikom čestitali praznike mališanima. Porodicu Jovanke Đurić, samohrane majke devetoro dece u Laćarku, predsednik Vučić posetio je i pre godinu dana povodom praznika, kako je tada naveo, jer u našoj zemlji nema puno porodica sa devetoro dece.

Ispunio je obećanje dato prilikom prošle posete, krajem 2019. godine, a to je  proširenje kuće. Obećao je da će sada članovi ovog domaćinstva dobiti nameštaj za domaćinstvo, krevete, kuhinju i druge potrebne stvari.

Tokom posete predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je: „Kada smo bili pre godinu i nešto dana, osim što smo se divili samohranoj majci koja brine o devetoro dece, mogu da kažem da su porasli, napredovali, da su ozbiljniji, nešto malo smo i pomogli. Ova kuća izgleda lepše, nešto novca je uloženo, još neke krevete da nabavimo, sve u svemu smo najveće probleme rešili, što se tiče stolarije i krova, fasade i svega drugog, još koliko budemo mogli pomoći ćemo, jednu kravu smo kupili, čujem daje do 15 litara mleka, što nije malo i važno je za porodicu. Devetoro divne dece Jovanka ima, sedmoricu sinova i dve ćerke,  probao sam kiflice koje je napravila Milica, mlađa, a Cvija je napravila oblande, fenomenalno su to uradile i zahvalan sam na gostoprimstvu. U Srbiji postoji još mnogo siromašne dece i siromašnih porodica, ali za Jovanku ne može da se kaže da je siromašna, ima pravo bogatstvo, devetoro dece. Bez dece nema budućnosti, za koga onda gradimo puteve, bolnice i sve ostalo. Vrlo je teško pronaći prave mere za podizanje nataliteta, uskoro ćemo imati veliki samit. Ne postoji važniji zadatak za nas od demografskog napretka naše zemlje. Podrškom koju dajemo porodiljama i porodicama, a koja je veća nego ikada, uspevamo da postignemo neke rezultate u najsiromašnijim delovima Srbije.”

Najavio je nastavak investicija u infrastrukturu u našem gradu, kao i još velikih projekata. Pohvalio je i malu stopu nezaposlenosti.

„Ovde se priprema veliki projekat, u skladu sa onim što radimo po celoj Srbiji, to je dodatna izgradnja 10.000 kvadratnih metara Opšte bolnice i rekonstrukcija postojećeg dela bolnice u Sremskoj Mitrovici. Mislim da je to od presudnog značaja, u Mitrovici nezaposlenost nije velika, između 3 i 5% uvek, mnogo imamo fabrika, investicija, mnogo toga smo uložili ali ono što je važno, to je da uradimo Opštu bolnicu, naravno ako budemo imali novca izgradićemo i gradski stadion. Ovde treba da se rekonstruiše deo vrtića Čuperak, nov je izgrađen, stari deo još da se rekonstruiše i da se završi,” rekao je Vučić.

Jovanka Đurić je samohrana majka, suprug je preminuo pre nekoliko godina. Zajedno sa sedmoricom sinova i dve ćerke uzrasta od 8 do 19 godina, živi od 15.000 dečjeg dodatka za četvoro starije dece i onoga što Jovanka zaradi u poslastičarnici „Devet slatkiša”, koju je otvorila u aprilu 2019. godine.

Najstarije dete, ćerka Cvija ima 19 godina, a najmlađi, sin Uroš osam godina. U porodici su i sinovi Miloš (18), Milan (17), Nemanja (16), Milica (15), Stefan (13), Mihajlo (10) i Ognjen (9).

Jovanka Đurić zahvalila se predsedniku za svu pomoć koju je pružio njoj i njenoj porodici rekavši: „Veliko hvala predsedniku i svim ljudima koji su pomogli da nam se omoguće bolji uslovi. Šta da kažem, danas je važno da smo zdravi i još jednom, veliku zahvalnost upućujem predsedniku i državi”.

Vučić je danas razgovarao sa decom, sa malo zrelijima u kući o školi, pitao ih šta vole da rade, da li nešto treniraju, sa najmlađima je pričao o fudbalu. Pitao ih je da li vode računa jedni od drugima, one starije da li brane mlađu braću i sestre, na šta su deca odgovorila potvrdno.

U razgovoru s predsednikom, deca su govorila šta bi želela da rade, pa je jedna od devojčica rekla da bi da bude policajka, a dečaci da treniraju fudbal.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158