Vesti

Svetosavski paketići za korisnike Dnevnog boravka ŠOSO „Radivoj Popović”

Sremska Mitrovica – Povodom Savindana, gradonačelnica Svetlana Milovanović uručila je poklone i slatke paketiće kompanije „Bambi” korisnicima Dnevnog boravka Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”. Gradonačelnica je sa saradnicima prisustvovala i sečenju slavskog kolača u toj školi.

U susret školskoj slavi Svetom Savi, gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i životnu sredinu Dražen Riđošić i direktor Centra za socijalni rad „Sava” Branislav Vukmir obišli su Dnevni boravak za decu, omladinu i odrasla lica sa smetnjama u razvoju Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović”.

Korisnicima Dnevnog boravka gradonačelnica Milovanović uručila je paketiće kompanije „Bambi”, a škola je dobila skener i laptop. Svetosavski paketići deljeni su povodom obeležavanja praznika Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva.

„Uoči školske slave Svetog Save lokalna samouprava je zajedno sa Bambijem” uručila 45 paketića za korisnike Dnevnog boravka, i zaista mi je veliko zadovoljstvo zbog toga. Svima koji slave Svetog Savu čestitam slavu”, izjavio je načelnik Dražen Riđošić.

Školska slava se obeležava ove godine, usled epidemiološke situacije skromnije.

Delegacija lokalne samouprave prisustvovala je danas, uoči Savindana, obrednom sečenju slavskog kolača u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ Negovan Nikolić čestitao je svima školsku slavu i dodao: „Svim korisnicima, koji nisu bili danas ovde, paketići će biti odneseni na kućnu adresu. Dakle svi korisnici će dobiti paketiće, uključujući i one koji zbog epidemiološke situacije ne dolaze u Dnevni boravak. Pored kompanije „Bambi“, učenicima naše škole paketiće su donirali i društveno odgovorne firme „Iton“, „Eurocajt” i „Dušeci Filipović”. Ovom prilikom im se svima zahvaljujem, jer smo uz njihovu pomoć uspeli da obeležimo školsku slavu Svetog Savu”.

Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, bio je prvi poglavar autokefalne Srpske pravoslavne crkve. Kao najznačajniji srpski prosvetitelj zaštitnik je prosvetnih ustanova.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988