Vesti

Pripremljenost zimske službe odlična, ocenjuje zamenik pokrajinskog sekretara za saobraćaj

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima danas je bila domaćin zameniku pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dr Zoranu Tasiću. Nakon sastanka u kabinetu, gradonačelnica, zamenik pokrajinskog sekretara i njihovi saradnici obišli su Preduzeće „Hidrograđevinar” kako bi se uverili u spremnost zimske službe.

Koordinacija rada zimskih službi na teritoriji pokrajine i zajednički projekti bili su tema današnjeg razgovora. Dr Zoran Tasić zamenik pokrajinskog sekretara ocenio je pripremljenost zimskih službi za održavanje puteva u našem gradu kao odličnu i naglasio u tome ulogu i lokalne samouprave.

Dr Zoran Tacić rekao je u obraćanju novinarima: „Naša osnovna ideja je sinhronizacija lokalnih punktova zimske službe sa državnim. Danas i sutra obilazim ceo Sremski okrug. Intencija sekretarijata je sinhronizacija svih službi kada govorim o čišćenju snega i o zimskoj službi na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Danas smo na zajedničkom radnom sastanku otvorili i mnogo drugih tema koje predstavljaju delatnost sekretarijata kome pripadam. Zajednički smo učestvovali u decembru na realizaciji, odnosno dobijanju novca i aplikaciji na projektima koje je raspisao sekretarijat, tiču se isključivo bezbednosti saobraćaja. Raspisali smo konkurse vezane za saobraćajno opremanje zona škola, displeja za naseljena mesta i svetlosnu signalizaciju u zonama raskrsnica, a kasnije konkurs za projektnu tehničku dokumentaciju kružnih tokova, odnosno svetlosnu signalizaciju u zonama raskrsnice. Ideja sekretarijata je da u naredne četiri godine opremi svetlosnom i saobraćajnom signalizacijom sve zone škola, u Vojvodini nešto više od 500, prethodnim projekom smo obuhvatili 65 i hoćemo da za četiri godine sve škole na teritoriji APV budu apsolutno sigurne za naše najmlađe učesnike u saobraćaju, a to su deca”.

 „Izuzetno sam zadovoljan kada vidite jednu lokalnu samoupravu kao što je Sremska Mitrovica koja može biti primer većini lokalnih samouprava na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u organizaciji zimske službe i „Puteva”. Naš nadzor je isključivo na državnim putevima prvog i drugog reda,  više od 70% punktova do sada sam obišao u Vojvodini, i na auto-putu ovde i u Rumi, svi su apsolutno spremni od lokalnih, do državnih puteva. Jedino je problem loša komunikacija između lokalnih i državnih punktova pogotovu u manjim sredinama gde se eventualno kasni sa reakcijom na putnim pravcima treće kategorije, tako da ćemo se truditi da u planiranju rada zimskih službi za narednu 2021/22. pokušamo da ispravimo sve nedostatke,” dodao je dr Zoran Tacić.

Svrha ovog obilaska bio je uvid u stanje spremnosti zimske službe za održavanje puteva ii reda, kao i koordinacija rada na obezbeđivanju nesmetanog rada zimske službe na svim putnim pravcima na teritoriji AP Vojvodine.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović rekla je: „Zadovoljstvo mi je što možemo da ugostimo zamenika pokrajinskog sekretara dr Zorana TacićaiI da pokažemo kako u našoj Sremskoj Mitrovici funkcioniše zimska služba. Samo da podsetim zimsku službu organizuje „Hidrograđevinar” i u prethodnom periodu, u januaru mesecu kada smo imali veću količinu padavina, pokazali su se vrlo odgovornim kao i svih ovih godina. Nastavićemo sa njima da sarađujemo u tom pravcu, sve u cilju kako bi naše saobraćajnice, i seoske, i gradske bile čiste u ovom, zimskom periodu. Za našu gradsku upravu današnja poseta je veoma značajna, zato što ovaj sekretarijat obuhvata i energetiku i saobraćaj i sve inspekcijske službe, tri oblasti koje su izuzetno značajne za funkcionisanje grada. Sa pokrajinskim sekretarijatom imamo sjajnu saradnju, kao što je rečeno, već imamo realizovane projekte o bezbednosti učesnika u saobraćaju,  dobili smo oko 3 miliona i 8 hiljada dinara i dalje ćemo da konkurišemo, poslednji put smo dobili oko 400.000 dinara za projektnu dokumentaciju za raskrsnicu u Laćarku i učestvovaćemo sa tim projektom dalje na konkursu. Možemo da se pohvalimo odličnom saradnjom i  nadam se da ćemo nastaviti dalje.”

Gradonačelnica je dodala da je zimska služba uveliko spremna i da se ovaj koncept organizacije koji već godinama funkcioniše, pokazao efikasnim i kad je u pitanju realizacija i troškovi.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158