Vesti

Preko dve hiljade sugrađana vakcinisano

Sremska Mitrovica – Vakcinisano je preko dve hiljade Mitrovčana za samo pet dana masovne imunizacije građana protiv koronavirusa. Preporuka lekara je da i dalje poštuju sve propisane preventivne mere, jer se imunitet stiče tek nakon mesec dana od primanja prve doze vakcine.

Načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Adil Elhag rekao je da je sa presekom na jučerašnji dan vakcinisan 1.961 građanin Sremske Mitrovice. Danas se očekuje da ih bude već preko 2.500.

„Iako su vakcinisani, imunitet se stiče mesec dana nakon prve doze, toliko je potrebno organizmu da stvori antitela protiv kovida 19. Tako da svi koji su vakcinisani treba da se i dalje pridržavaju protivepidemijskih mera, odnosno da nose masku, peru ruke i drže fizičku distancu. Dosadašnja zainteresovanost je mnogo veća nego što se očekivalo, jer su se građani prijavljivali preko portala eUprave odakle su nam stizali spiskovi zainteresovanih. Juče smo dobili spisak da 343 građana hoće da se vakcinišu, a vakcinisali smo 1.018 građana na teritoriji Grada Sremske Mitrovice. U zainteresovanosti za vakcinaciju prednjače naši najstariji sugrađani”, rekao je dr Adil Elhag.

Kako je istakao, vakcina ima dovoljno za sve koji su zainteresovani, mogu samo da dođu i svi će biti vakcinisani. Doze vakcina stižu kontinuirano, a otvaranjem novih punktova, gužve su se smanjile.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142