Vesti

Poklon paketići učenicima osnovnih škola u susret školskoj slavi

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica dobio je veliku donaciju od Kompanije „Bambi” u vidu slatkih proizvoda i vrednih poklona, a lokalna samouprava odlučila je da paketiće povodom školske slave dobiju svi učenici od prvog do četvrtog razreda, dok su škole dobile i laptop i skener.

Poklon paketiće za učenike osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici, a povodom  slave Svetog Save uručila je gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima. Podela paketića počela je u Osnovnoj školi „Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici.

Svetlana Milovanović gradonačelnica pohvalila je akciju ali i naš obrazovni sistem: „Mi na području Grada Sremska Mitrovica imamo odličnu mrežu osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova ali se naravno trudimo da kvalitet rada ovih ustanova podignemo na još jedan stepenik više. Samo radi podsećanja mi smo jedina lokalna samouprava koja je u prethodne tri godine uspela da sagradi i otvori dve nove osnovne škole i jednu predškolsku ustanovu. Cilj nam je da i dalje nastavimo sa rekonstrukcijom postojećih škola ali ono što je isto toliko važno kao i rekonstrukcija samih školskih objekata je i opremanje istih savremenom i modernom opremom. Vrlo je bitno da učenicima stvorimo uslove da brzo i lako savladaju gradivo, posebno sada u vreme pandemije, kada rade onlajn. Zahvalila bih se i Kompaniji „Bambi” na ovim zaista vrednim poklonima koje su donirali svim učenicima naših škola u Sremskoj Mitrovici od prvog do četvrtog razreda i nadam se da će našim učenici zaista lepo koristiti ti pokloni”.

Laptop i skener će značajno poboljšati onlajn rad sa đacima i komunikaciju sa zaposlenima u ovim uslovima pandemije koronavirusa. Naši najmlađi će se obradovati slatkim paketima.

Kako je rekao Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje: „Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za obrazovanje i Firma „Bambi” donirali su deci od prvog do četvrtog razreda slatke proizvode Kompanija „Bambi”. Tačno 2.830 učenika osnovnih škola dobiće ovaj mali poklon. Svaka škola osnovna i srednja će takođe dobiti po laptop i skener od te kompanije. Ovim putem se zahvaljujem Kompaniji „Bambi” na ovako lepim poklonima. Nadam se da će i druge uspešne kompanije pomoći gradu i svim školama da budu još bolje opremljeni i još bolje da radimo u budućnosti. ”

Direkor OŠ „Sveti Sava” Dragana Sretenović izrazila je veliko zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom samoupravom i zahvalila se svima na poklonima.

„Zahvalila bih se na slatkim paketima koje donirala kompanija „Bambi” i želim da se zahvalim Gradu Sremska Mitrovica koji je sve to organizovao. Iskoristila bih priliku da čestitam svim učenicima školsku slavu – Svetog Savu i svim prosvetnim radnicima koja se obeležava sutra. Ovom prilikom želim da istaknem da su paketići koje je donirala kompanija Bambi stigli u pravo vreme jer su podeljeni danas uoči Školske slave. S obzirom na poštovanje svih epidemioloških mera škole će obeležiti službom u crkvama, matična škola će obeležiti ovde u Sabornom hramu i područna odeljenja u crkvama u tim selima kroz svečanu liturgiju. U školi neće biti ništa ove godine zbog panedmije i protivepidemijskih mera”, rekla je direktorica Sretenović.

Poklon paketi za decu sadrže više proizvoda čuvenog Bambi asortimana, plazma keks, mini čkoladne plazme, zlatni pek, više vrsta napolitanki i keksa ove kompanije, a zahvaljujući volonterima spakovani su u paketiće.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124