Vesti

Hiljaditi sugrađanin vakcinisan protiv koronavirusa

Sremska Mitrovica – Tokom prva tri dana masovne imunizacije građana protiv koronavirusa vakcinisano je hiljadu Mitrovčana. Vakcinacija prosvetnih radnika protiče takođe uz veliko interesovanje.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović zamolila je sugrađane da budu strpljivi i da će svi biti vakcinisani i dodala da Grad čini sve kako bi se izbegle gužve na punktovima.

„Jako mi je drago što toliko ima zainteresovanih sugrađana za vakcinu. Otvorićemo punktova koliko god treba, a razmišljamo i o tome, s obzirom na čitavu ovu situaciju, da se produži radno vreme ambulanti. Nama je cilj, kao što je i preporuka, da se sve vakcinacije rade u domovima zdravlja, znači tamo gde je sigurno i bezbedno, što mi u Sremskoj Mitrovici i radimo. Od jutros imamo i hiljaditog pacijenta, a mi nastavljamo i dalje sa masovnom imunizacijom stanovništva, za tri dana već imamo 1.000, a danas će to verovatno biti i mnogo više. Radimo na tome da bude i veći broj timova lekara i sestara i da otvorimo još jednu ambulantu Doma zdravlja, a radimo i što se tiče samih sela, kućne posete, tamo gde imamo potrebe dakle ekipe dolaze i kući. Imamo mobilne ekipe koje su stalno na terenu, otvorićemo domove zdravlja tamo gde god bude trebalo,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

Danas je počela vakcinacija prosvetnih radnika. Vakcinisao se i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić na punktu koji se nalazi u Četvrtoj zdravstvenoj ambulanti Doma zdravlja.

Kako je rekao načelnik Đurić: „Kao što vidite od jutros je ovde gužva u Četvrtoj zdravstvenoj stanici gde prosvetni radnici primaju vakcinu, mislim da je to jako dobro da je što veći broj prosvetnih radnika dobije, kako bismo bili imuni na ovu opaku bolest koja nas je snašla sve. Nadam se da ćemo se u velikom broju vakcinisati ako ne budemo uspeli danas svi do tri sata, svi koji žele postojaće mogućnost i sutra u toku dana od 8:00 do 15:00 sati. Ja sam primio vakcinu i osećam se dobro.”

Sve škole su obaveštene, osnovne i srednje tako da je svako dobio priliku da se prijavi za vakcinaciju, a može i samo da dođe na punkt sutra u toku radnog vremena.

Hiljaditi sugrađanin koji je danas primio vakcinu protiv koronavirusa je osamdesetogodišnji Petar Šipka.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291