Vesti

Drugo polugodište po istom, kombinovanom modelu

Sremska Mitrovica – Za učenike osnovnih i srednjih škola drugo polugodište počinje u ponedeljak 18. januara. Nastava će biti organizovana po istom modelu koji se u skladu sa odlukom Kriznog štaba primenjivao od 1. septembra, saopštio je načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić.

Školska 2020/2021. godine nastavlja se posle raspusta i škole su spremene za početak drugog polugodišta. Radiće se u skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba i Ministarstva prosvete isto kao i od 1. septembra 2020. godine. Stariji osnovci i srednjoškolci su zbog pogoršanja epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom u potpunosti prešli na onlajn nastavu od 25. novembra, dok su učenici od prvog do četvrtog razreda išli redovno u školu.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić: „Nastava će trajati 30 minuta. Učenici nižih razreda osnovnih škola će ići na nastavu od osam časova, dok će đaci od petog do osmog razreda ići u školu od 14.00 sati. Nastava u srednjim školama je organizovana po A i B grupama, tako što će jedna grupa dolaziti u školu, dok će druga grupa nastavu pratiti onlajn, i tako će se smenjivati. Naravno, nastava će se održavati uz sve epidemiološke mere Kriznog štaba. Škole su spremne i sve je urađeno da deca mogu bezbedno pohađati nastavu. ”

Iako se škola nastavlja uz maske i distancu, ove godine neće se dodeliti Svetosavske nagrade jer u toku školske 2019/2020. godine zbog epidemije koronavirusa većina takmičenja nije održana. Gradska uprava za obrazovanje stoga je predložila Odboru za dodelu nagrada da ove godine ne bude dodele.

 „Održana su takmičenja jedino iz biologije i matematike, dok iz ostalih predmeta takmičenja nisu održana. Pritom, ne mislim na Muzičku školu, jer su oni imali neka svoja takmičenja. Ali, što se tiče ostalih škola, ponavljam, samo iz dva predmeta su održana takmičenja. Stoga, ne bi bilo korektno da neki učenici budu u povlašćenom položaju. Svi koji su ove godine zaslužili Svetosavsku povelju, imaće mogućnost da je dobiju sledeće godine, ” dodao je Đurić.

Nisu sva deca bila u prilici da ostvare bodove za Svetosavske nagrade zbog pandemije i poznatih okolnosti, zaključuje načelnik, ali će se ostvareni rezultati zbrajati i ko je zaslužio povelju, dobiće je naredne godine.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158