Vesti

Uručen ugovor o renoviranju fiskulturne sale OŠ „Sveti Sava”

Sremska Mitrovica – Ugovor o rekonstrukciji fiskulturne sale Osnovne škole „Sveti Sava” vredan više od tri miliona dinara potpisan je danas u Gradskoj kući. Potpisnici Dane Basta pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice, ugovor su svečano uručili direktorici OŠ „Sveti Sava” Dragani Sretenović.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i gradska samouprava renoviraće fiskulturnu salu Osnovne škole „Sveti Sava” što je bio povod da naš grad poseti resorni pokrajinski sekretar. Školski sport je iznedrio dosta šampiona i stvara zdravo društvo, a zapaženi rezultati ove i drugih škola podstiču vlasti na još bolju brigu o sportskoj infrastrukturi.

Dane Basta pokrajinski sekretar za sport i omladinu kaže da nastavljaju sa ulaganjima u školski sport i dodaje: „Jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu jeste svakako podrška školskom sportu. Danas smo u Osnovnoj školi „Sveti Sava” koja je na našem konkursu izabrana za školu koju bi trebali da podržimo, rekonstruisaćemo ovu salu i stvoriti mnogo bolje uslove deci za bavljenje sportom. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će uložiti 3.258.000 dinara u ovu salu. Danas smo zajedno sa lokalnom samoupravom Grada u Sremskoj Mitrovici uručili ugovore i nadamo se da će u neko skorije vreme radovi biti urađeni i da ćemo se pojaviti ovde da otvorimo jednu mnogo lepšu salu i stvorimo deci mnogo bolje uslove za bavljenje sportom.”

Uspesi mladih sportista obavezuju, kažu nadležni, da se još intenzivnije radi na edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom ali i na unapređenju uslova za razvoj školskog sporta. Gradonačelnica Svetlana Milovanović veoma je zadovoljna saradnjom i postignutim dogovorom, a rezultat će biti još jedna obnovljena sala za fizičko vaspitanje u našem gradu, na korist učenicima.

Kako je istakla gradonačelnica Milovanović: „Zahvalila bih se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i pokrajinskom sekretaru što su prepoznali potrebu našeg grada i naših škola u Sremskoj Mitrovici. Naime škola „Sveti Sava”, odnosno njihova fiskulturna sala zaista zaslužuje ova sredstva za rekonstrukciju čitavog ovog objekta, naravno zbog sve dece, učenika ove škole koji ovde pohađaju i nastavu fizičkog i vannastavne aktivnosti. Mi kao Grad ćemo sudelovati, bićemo sufinansijeri ovog konkursa jer do sada smo imali odličnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport, a nadam se da ćemo ubuduće nastaviti da i još bolje sarađujemo sa pokrajinskim sekretarom.”

Nakon potpisivanja ugovor je svečano uručen Dragani Sretenović direktorici Osnovne škole „Sveti Sava”. Posle ceremonije uručenja ugovora pokrajinska i gradska delegacija posetile su ovu našu školu.

Direkor OŠ „Sveti Sava” Dragana Sretenović izrazila je veliko zadovoljstvo ugovorenim projektom: „Želela bih da se zahvalim u ime kolektiva škole i u svoje lično ime Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i pokrajinskom sekretaru na dodeljenim sredstvima za našu školu. Škola je aplicirala sa Projektom sanacija fiskulturne sale i svlačionice i dodeljena su nam sredstva u vrednosti od preko tri miliona dinara. U okviru tog projekta radiće se sanacija plafona, poda i zidova, dakle kompletno će se sanirati sala i svlačionice. Ovom prilikom bih želela da se zahvalim i Gradu Sremska Mitrovica na podršci prilikom apliciranja na konkursu i sufinansiranju. Smatram da ulaganje u sportsku infrastrukturu ima velik značaj za razvoj školskog sporta. Svake godine naša škola ima odlične učenike koji su dobri sportisti i koji dobijaju od Grada Svetosavsku povelju upravo iz oblasti sporta.”

Izrazila je nadu da će se započeta saradnja nastaviti isto tako uspešno i da će i njihovi učenici nastaviti da postižu dobre rezultate u oblasti sporta i u nekom narednom periodu.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158