Vesti

Tradicionalno podeljeni novogodišnji paketići u Kuzminu

Kuzmin – Novogodišnji paketići  podeljeni su i ove godine najmlađima u Kuzminu. Organizator podele paketića ali i svojevrsne parade kroz selo, već tri godine je Mesna zajednica „Kuzmin”.

Novogodišnje paketiće odneli su deci do deset godina na kućni prag, vozeći ih u dva fijakera i na taj način usrećili i razveselili mališane. Poštujući sve epidemiološke mere, izostalo je tradicionalno okupljanje, zato su deca obradovana kod svojih kuća.

Miroslav Raković, predsednik Saveta Mesne zajednice „Kuzmin” rekao je da su odlučili da održe tradiciju i podele paketiće najmlađim i u ovoj, vanrednoj situaciji uz poštovanje svih epidemioloških mera u borbi protiv koronavirusa.

„Prošle godine smo podelili preko 320 paketića u punoj sali Doma kulture uz predivnu predstavu, Deda Mraza i fotografa. Ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije i zabrane okupljanja nismo u mogućnosti da organzujemo takav događaj, već smo se odlučili da naše najmlađe obradujemo tako što će im Deda Mraz doći na adresu i podeliti novogodišnje paketiće. Sredstva su opredeljena iz budžeta Saveta mesne zajednice i za preko 300 paketića, koliko je namenjeno za decu, izdvojeno je preko 160.000 dinara. Ovim putem bih da se zahvalim konjarima i svim ljudima koji učestvuju u organizaciji ovog događaja na izdvojenom vremenu i što su deci, ali nama meštanima ulepšali dan. Zahvaljujem se i turskoj firmi „Tašjapi”, koja je angažovana na izgradnji auto-puta Kuzmin ‒ Sremska Rača, jer su podelili novogodišnje paketiće svim našim osnovcima u OŠ „Branko Radičević”,” rekao je Raković.

Deda Mraz je u susret Novoj godini posetio svakog mališana posebno, u Kuzminu. Svi su se obradovali kako poklonima, tako i ovoj akciji.

Bogdan Kosić meštanin Kuzmina pohvalio  je sve učensnike I rekao: „Imam četvoro unučadi i dobili su paketiće od Mesne zajednice. Organizacija je bila dobra, ovo je stvarno lepa akcija. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja”..

Devojčica Nevena Raković kaže da nije očekivala paketić  i sve je ovo za nju bilo pravo iznenađenje.

„Nisam se nadala da ću dobiti paketić od Deda Mraza, baš sam se izenadila. Mislim da ću dobiti slatkiše, ali se nadam da ću na poklon dobiti i neku knjigu, jer baš volim da čitam”, rekla je mala Nevena.

Maštovitom akcijom ljudi koje vode ovo veliko sremsko selo ulepšali su praznike i raspust deci. Obećali su da će nastaviti i naredne godine sa organizacijom ovakvih i sličnih događaja.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291