Vesti

Premijera novog videa – Humanitarni horski maraton za dečije odeljenje Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – „Za decu, jer ona bude i podstiču ono najbolje u nama”, kažu na Fejsbuk stranici „Serbica”.

Tačno pre godinu dana, na inicijativu dirigenta hora ”Serbica” i članstva a uz nesebičnu podršku i pomoć Grada Sremska Mitrovica, po drugi put proslavili smo Svetski dan horskog pevanja u Sremskoj Mitrovici, kažu članovi hora. Ovoga puta koncertom ”Humanitarni horski maraton”. Manifestacija je okupila na jednom mestu mladost i energiju šest amaterskih horova i 100+ horskih pevača iz Šida, Novog Sada i Sremske Mitrovice, veliki broj donatora i sponzora.

Na najlepši način su obeležili međunarodni ”praznik pevanja” i poslali jasnu poruku ”Prut je u snopu jači!”.

Do sada su mnogo toga uradili: novim nameštajem kompletno su opremili Dečiji kutak, u renoviranom Dečijem odeljenju. Nabavili su nove, velike garderobere za bolničku posteljinu i uniforme zaposlenih na Odeljenju, zatim medicinsku vagu ”NEM” do 150 kilograma, sa visinometrom, novi aspirator “SUPER VEGA” i novi klinički inhalator. Akcijom ”Deca deci” mališanima iz OŠ ”B.P.Pinki”, a u okviru Dečije nedelje 2019, donirane su igračake, knjige, bojanke, društvene igre… za Dečiji kutak.

Donirani su likovni radovi dece OŠ ”Triva Vitasović Lebarnik” i njihovih nastavnika za potrebe ”Bajkovite galerije osmeha” kojima su oplemenjeni zidovi hodnika i bolničkih soba kao i Dečijeg kutka.  

Za ”Bajkovitu galeriju osmeha”, donirano je šest slika mitrovačke akademske slikarke koje predstavljaju deo ilustracija knjige Dragorada Dragičevića ”Bajke i priče koje Andersen nije stigao da napiše”.

Upućena je i novčana donacija učenika farmaceutskog smera Medicinske škole ”Draginja Nikšić” Sremska Mitrovica, koji su svoje proizvode (meleme, kreme, pomade…) prodavali na dan koncerta i sav prihod dali za opremanje Dečijeg kutka. 

I tu nije kraj. Akcija se nastavlja! Ako želite,imate ideju i možete da uradite nešto plemenito ”… ZA DECU, JER BUDE I PODSTIČU ONO NAJBOLJE U SVIMA NAMA!” budite deo ove lepe priče. PRIDRUŽITE SE! Javite se na mejl serbica.sm@gmail.com, kažu članovi hora.

I ove 2020. godine premijerom videa ove divne manifestacije proslavljaju Svetski dan horskog pevanja u Sremskoj Mitrovici. Virtuelno. #buditeodgovorni.

Zahvaljuju svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ove manifestacije i najvažnije, svim donatorima, sponzorima, ljudima i deci dobre volje koji su prepoznali vrednost ove ideje i pomogli. Spisak svih učesnika i donatora kao i detaljne informacije o vrsti donacije i do sada realizovanom možete naći u tekstu videa posatvljenog na Youtube.

Nakon svega, ne zaboravimo. ”Sve što dajete drugima dajete sebi!” “Zato”, kažu u Serbici, “onima koji su zalutali pokažite put, onima koji su gladni dajte komad hleba; onima koji su tužni, uputite lepu reč; onima koji su nemoćni, pružite ruku; onima koji su pali, pomozite da ustanu; onima koji su srećni, ne kvarite sreću; a onima koji ne spadaju ni u jednu gore navedenu kategoriju, nasmešite se i ne kažite ništa…”.  Neka duh davanja i deljenja oboji svaki naš dan naredne godine a naročito predstojeće božićne i novogodišnje praznike koje vam svima ovom prilikom unapred čestitamo.

Živeli, na mnogaja ljeta!

Vaša ”Serbika” SM”

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=bvgsMHk5OX4&fbclid=IwAR31UfL4nGfMs9EJBR-wjbGcwyIN_1TCxOjxbmQhkQIox-E5GkJMNLU_hV8

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988