Vesti

Podela svetala biciklistima, povećanje bezbednosti

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Savet za bezbednost saobraćaja našeg grada, organizovali su zajedničku akciju i podelili biciklistima komplete svetala sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Kampanju organizuju Grad Sremska Mitrovica, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i gradski Savet za bezbednost saobraćaja, kako bi se unapredila svest biciklista o značaju bezbednog učešća u saobraćaju.

Snežana Konjević, zamenik načelnika Gradske uprave za inspekcijske i komunalne poslove rekla je tokom akcije: „Savet za bezbednost saobraćaja je pre svega fokusiran na rad sa decom, mladim vozačima i ugroženim kategorijama pešacima i biciklistima. Iako pripadnici policije vrše kontrolu i sankcionišu učesnike u saobraćaju zbog kršenja zakona, ipak se dešavaju nesreće u večernjim i noćnim satima. Ova akcija je prvi put organizovana prošle godine. Želimo da ona postane tradicionalna, tako da ove godine delimo 1.000 kompleta svetala, od toga ćemo podeliti 500 svetala u gradu na više punktova, a ostalo ćemo podeliti po oklonim selima.”

Oko 1.000 kompleta svetla koje je Grad obezbedio biće podeljeno u najkraćem mogućem roku, u blizini tržnih centara, na biciklističkim stazama i u ruralnim sredinama. Mitrovčani u velikoj meri koriste bicikl kao prevozno sredstvo, a biciklizam je poznat kao dobar vid rekreacije koji doprinosi zdravom životu.

Podsećamo da je kazna za vozače bicikala koji ne koriste svetla uveče i noću 5.000 dinara. Ova akcija je osmišljena kao preventivni rad, da se problem bezbednosti u saobraćaju reši, ne samo kažnjavanjem, nego da se poveća broj vozača bicikla koji koriste svetlo.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291