Vesti

Podela svetala biciklistima, povećanje bezbednosti

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i Savet za bezbednost saobraćaja našeg grada, organizovali su zajedničku akciju i podelili biciklistima komplete svetala sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Kampanju organizuju Grad Sremska Mitrovica, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici i gradski Savet za bezbednost saobraćaja, kako bi se unapredila svest biciklista o značaju bezbednog učešća u saobraćaju.

Snežana Konjević, zamenik načelnika Gradske uprave za inspekcijske i komunalne poslove rekla je tokom akcije: „Savet za bezbednost saobraćaja je pre svega fokusiran na rad sa decom, mladim vozačima i ugroženim kategorijama pešacima i biciklistima. Iako pripadnici policije vrše kontrolu i sankcionišu učesnike u saobraćaju zbog kršenja zakona, ipak se dešavaju nesreće u večernjim i noćnim satima. Ova akcija je prvi put organizovana prošle godine. Želimo da ona postane tradicionalna, tako da ove godine delimo 1.000 kompleta svetala, od toga ćemo podeliti 500 svetala u gradu na više punktova, a ostalo ćemo podeliti po oklonim selima.”

Oko 1.000 kompleta svetla koje je Grad obezbedio biće podeljeno u najkraćem mogućem roku, u blizini tržnih centara, na biciklističkim stazama i u ruralnim sredinama. Mitrovčani u velikoj meri koriste bicikl kao prevozno sredstvo, a biciklizam je poznat kao dobar vid rekreacije koji doprinosi zdravom životu.

Podsećamo da je kazna za vozače bicikala koji ne koriste svetla uveče i noću 5.000 dinara. Ova akcija je osmišljena kao preventivni rad, da se problem bezbednosti u saobraćaju reši, ne samo kažnjavanjem, nego da se poveća broj vozača bicikla koji koriste svetlo.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126