Vesti

Nove mere – produžava se radno vreme do 20 sati

Sremska Mitrovica – Odlukom Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, koje poštuje i Gradski štab za vanredne situacije radno vreme produženo je svima do 20 sati. Nove mere stupaju na snagu danas, 21. decembra i biće na snazi do petka, 25. decembra, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

Produžava se radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica, objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine i slično, do 20 sati, saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Kako je rekao komunalni inspektor Miloš Madžić: „Novim odlukama Republičkog štaba radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečjih igraonica od danas, do petka biće do 20 časova. Radno vremeugostiteljskih objekata, i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka. Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Uz poštovanje naravno, svih propisanih mera maksimalnog broja lica u objektu, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i upotrebe dezinfekcionih sredstava.”

Vikend je protekao u redu, dodao je Madžić, nije bilo nikakvih problema što se tiče ugostiteljskih objekata, čak nisu imali prijava ni za privatna okupljanja. Podsetio je da je, u skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non-stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je na današnjoj konferenciji za novinare: „U toku su pripreme za otvaranje još jedne kontrolne kovid ambulante koja će se nalaziti u Bloku B. To je peta zdravstvena ambulanta jer sada, u ovoj, jednoj, koju imamo, Sedmoj zdravstvenoj, primećene su velike gužve, što je u jednu ruku i dobro što se tiče naših sugradjana koji traže kontrolne preglede, ali sa druge strane to je izazvalo gužvu. Da bismo izašli u susret svima onima koji dolaze i pružili im pravu zdravstvenu uslugu otvoriće se još jedna kontrolna kovid ambulanta. i to peta.”

Podsećamo da apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non-stop, svakoga dana bez ograničenja. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend. Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21 čas.

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7168117.0680117.4192