Vesti

Nagrađeni pobednici Likovnog konkursa „Umetnost zaštite životne sredine”

Sremska Mitrovica – Autorima najboljih likovnih radova u okviru konkursa „Umetnost zaštite životne sredine” uručene su nagrade. Projekat je sproveo „Eko-projekt tim” sa JKP „Komunalije” uz podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Deci autorima radova koji su dobili najviše glasova na Likovnom konkursu „Umetnost zaštite životne sredine” uručene su nagrade, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Od 18 finalista proglašeni su pobednički radovi kojima će biti brendirana još dva kamiona za prikupljanje i transport otpada.

Tamara Milković PR JKP „Komunalije” kaže  da zbog trenutnog stanja sa pandemijom, nije bilo moguće organizovati izložbu svih radova na temu reciklaže i pravilnog upravljanja otpadom, koje su deca od I do VII  razreda  sa velikom pažnjom i interesovanjem naslikala. Iz istog razloga bio je ograničen i broj radova koji su škole mogle da dostave.

„Raspisali smo Konkurs za likovne radove učenika svih osnovnih škola na teritoriji Grada Sremske Mitrovice u okviru pomenutog projekta, a tema je bila održavanje čistoće u našem gradu i reciklaža, da vidimo kako naši najmlađi sugrađani razmišljaju o toj temi i na koji način dalje da idemo, u kom pravcu da unapređujemo naš rad. Bila je zamisao da se što više radova dobije na konkursu ali zbog trenutne situacije i pandemije, morali smo malo ograničiti broj. Sve škole su mogle da šalju po dva rada, odnosno najbolji radov mlađih učenika do petog razreda i najbolji rad do osmog razreda. Neke škole su poslale više jer nisu mogle da se odluče i izabrali smo 18 finalista. Glasanje je trajalo skoro tri nedelje preko fejsbuk stranice Javnog komunalnog preduzeća „Komunalije” i veliki broj naših građana je učestvovao, svi radovi su dobili glasove, nije ostalo ni jedno dete da nije dobio ni jedan glas. Svi radovi su lepi ali jedna devojčica osvojila je ubedljivo najveći broj glasova to je Tea Mitrović. Imamo još dva nagrađena rada i još dva rada, po našem nekom viđenju, nagrađena specijalnim nagradama. Nagrade su simbolične, dobili su pribor za slikanje za decu koji može da se korisiti i za profesionalno slikanje”, rekla je Tamara Milković.

Nagrade su uručene autorima radova koji su dobili najviše glasova na fejsbuk profilu JKP „Komunalije”:

I MESTO – rad br. 9 Tea Mitrović , OŠ „Boško Palkovljević Pinki” SM, II3

II MESTO – rad br. 5 Nikolina Kovač, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak, I3

III MESTO – rad br. 15 Dragana Sušić OŠ „Branko Radičević” Kuzmin, VI 1

SPECIJALNE NAGRADE 

Anastazija Kolauti SOŠO „Radivoj Popović” SM, VIII2

Malena Almažan OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak VIII3

Prvonagrađena Tea Mitrović učenica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” zahvalila se na lepim nagradama koje će sigurno korisiti i još slikati i dodala: „Nacrtala sam dve devojčice kako se ljuljaju, jedna devojčica sadi drvo, a kanta predstavlja čistu prirodu. Prvi put sam učestvovala. Nisam očekivala da ću pobediti na ovom konkursu. Moji drugari su navijali i već su rekli da ću pobediti jer su mogli da prate glasanje. Čestitali su mi svi.”

U nekom narednom periodu brendiraće se dva kamiona za prikupljanje i transport otpada. Kako kažu u tom mitrovačkom preduzeću, imaju puno kamiona u njihovom voznom parku i žele da svi kamioni budu šareni, lepi i da ulepšavaju naš grad.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291