Vesti

Gradi se kompleks logističkog centra Džon Dir mehanizacije

Sremska Mitrovica – Počela je izgradnja kompleksa logističkog centra Kompanije KITE d.o.o. zastupnika Džon Dir (John Deere) i druge poljoprivredne mehanizacije u našem gradu. Radove je danas obišla gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima.

Distributivni centar mađarske Kompanije KITE d.o.o. proizvođača traktora Džon Dir, biće izgrađen u Sremskoj Mitrovici, na površini od 2,1 ha, u Industirjskoj zoni Sever, u našem gradu. U kompleksu objekata na više od 1.000 m2, nalaziće se kancelarije, izložbeni saloni, radionice i zatvorena skladišta. Pored komleksa zgrada biće i otvoreni izložbeni plato, površine od skoro 1.000 m2, za izlaganje i skladištenje velikih mašina.

Radove na izgradnji logističkog i distributivnog centra obišla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović sa saradnicima i tom prilikom je rekla: „Džon Dir američki gigant u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, jedan od najjačih u svetu, kao što smo i najavili proletos, došao je u Sremsku Mitrovicu preko kompanije KITE doo. Meni je jako drago da su oni, u ovim zaista teškim vremenima, već počeli sa počeli sa izgradnjom svog distributivnog centra ovde u Sremskoj Mitrovici i kao što ste čuli, ukazali nam poverenje kao lokalnoj samoupravi i zadovoljni su onim što ćemo zajedno postići. Hvala im puno na tome. Nadam se da će ova kompanija distributivnim centrom i svojim pozitivnim iskustvom sa gradom Sremska Mitrovica, privući mnoge strane investitore. Distributivni centar će biti velika pomoć, ne samo ratarima i poljoprivrednicima u Sremskoj Mitrovici, nego iz celog regiona. U ovom distributivnom, logističkom i edukativnom centru mogu dobiti sve potrebne informacije, moći će čak i svoje stare Džon Dir traktore da popravljaju, imaće i nove delove, sve što im je potrebno da bi pospešili svoju proizvodnju.  Kraj radova predviđen je tokom 2021. godina, zaposlenih će za sada biti toliko ali u narednim fazama kako se bude razvijao i ovaj distributivni centar povećavaće se i broj zaposlenih, što je nama veoma bitno.”

Kompanija KITE d.o.o. je za poslednjih nekoliko godina postala široko poznata među poljoprivrednicima u Srbiji, kao distributer visokokvalitetnih novih Džon Dir mašina, sa stalnom tendencijom rasta prometa i udela na tržištu. Kao rezultat povećanja prometa i obima aktivnosti, kompanija je proširila svoje delovanje, sa centralne lokacije u Novom Sadu na distiributivne centre u nekoliko gradova, među kojima je i naš, gde se gradi poslovna zgarada sa magacinom.

Imre Kiš generalni direktor  Kompanija KITE d.o.o. u Srbiji kaže: „Kompanija KITE d.o.o. osnovana je u oktobru 2016. godine, kao  ćerka firma korporacije KITE Zrt,  koja je registrovana u Mađarskoj. Matična kompanija je 100% vlasnik kompanije u Srbiji. Ulaskom kompanije na tržište Republike Srbije, poljoprivrednici širom Srbije imaće i priliku da primene i savremene, ekološki prihvatljive tehnologije, čija ekspanzija je jedan od strateških ciljeva kompanije KITE d.o.o. Zaposlili smo 14 radnika prilikom početka rada u Srbiji, a trenutno imamo preko 70 radnika, od toga nepunih 60 u mehanizaciji i preko 15 u agronomiji. KITE.doo ovde u Srbiji pokriva i agronomiju i mehanizaciju, u oblasti agronomije distribuiramo svetske brendove, isto tako ih zastupamo u mehanizaciji, prodajemo novu mehanizaciju, rezervne delove i servisiramo već pomenute brendove. Uglavnom Džon Dir, GCD i Kune. Imali smo priliku da u čeneju i ovde u Sremskoj Mitrovici započnemo radove. Ovde ćemo otvoriti distributivni, logistički centar, za početak ćemo zaposliti šest ljudi u komercijali i u servisnoj službi. Ono što moram da napomenem, kad smo tražili lokaciju ovde u Sremu, imali smo i dobili smo jako lepu i konstruktivnu podršku od strane Grada Sremske Mitrovice, zato smo odlučili da baš ovde gradimo naš budući centar. U Sremskoj Mitrovici mislim da smo dobili jednu od najboljih lokacija gledano sa strane poslovanja i naše delatnosti.”

Ceo projekat započet u Sremskoj Mitrovici i Čeneju koštaće preko tri miliona evra, prema rečima direktora  Kiša, od toga 50% finansira sam KITE.doo, a 50% od tog iznosa, dobili su kao podsticaj od HEPE Fondacije za razvoj Zapadnog Balkana.

 „Distributivni centar u Sremskoj Mitrovici namenjen je prvenstveno poljoprivrednicima sa ovog terena, zadrugama i privrednim društvima, nezavisno od toga da li je u pitanju sitnija ili krupnija mehanizacija. U okviru ponude i prodaje ovde će biti i rezervni delovi za traktore starije generacije, a tu su i razne druge poljoprivredne mašine. Akcenat stavljamo, ne samo na prodaju nego i na edukaciju poljoprivrednika, pošto je naš cilj precizna poljoprivreda i spajanje mehanizacije i agronomije. Do 2030. godine bi trebalo da uđemo u svetski ekološki trend da treba smanjiti 50% upotrebu hemijskih sredstava u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda, a 20% smanjiti upotrebu veštačkih đubriva, to se jedino može savremenim mašinama sa akcentom na preciznoj poljoprivredi. Tokom sledeće godine ćemo imati i priključak na satelit John Deere takozvani John Deere link,” rekao je Đorđe Mišković izvršni direktor Kompanije KITE d.o.o. zadužen za poslove poljoprivredne mehanizacije.

Radovi su započeti 30. novembra ove godine i u planu je da budu završeni do 31. oktobra naredne godine. Objekat treba da bude stavljen u funkciju do kraja sledeće godine i da radi punim kapacitetom. Gradnja u Sremskoj Mitrovici na ovoj lokaciji radiće se fazno, u ovoj prvoj fazi gradi se objekat od nešto preko 1.000 kvadrata, a u drugoj fazi treba da dograde skladišni prostor i u trećoj objekat za sektor agronomije.

Ognjen Šagaunović rukovodilac projekata u kompaniji KITE.doo Srbija dodaje: „Kompleks distributivnog centra u Sremskoj Mitrovici prostire se na 2,1 hektara površine, planirano je da se izgradi upravna zgrada sa kancelarijskim prostorima, zatvoreni izložbeni salon, linije za servis poljoprivrednih mašina, magacini za rezervne delove, ulja, maziva i magacini za agronomske proizvode. U okviru kompleksa nalaziće se još i prateći objekti poput portirnice, perionice i drugih skladišta i otvoreni izložbeni plato velikih građevinskih poljoprivrednih mašina na preko 5.000 kvadrata i naše interne saobraćajnice. Zahvaljujem se Gradu Sremska Mitrovica koja je uložila velike napore u ovoj situaciji kojom smo svi pogođeni usled pandemije kovid 19 virusa, koja nam je omogućila da u rekordnom roku ishodujemo sve saglasnosti i građevinske dozvole da bismo započeli danas ovde gradnju distributivnog centra. Takođe želim da pozovem i druge kompanije da nam se ovde pridruže i da otvore svoja predstavništva i da zajedničkim snagama radimo dalje na razvoju Grada Sremska Mitrovica.”

U kompaniji se nadaju da će, kao rezultat razvoja, biti još bliži poslovnim partnerima i da će podizanjem kvaliteta naših usluga na nivo evropskih standarda, osigurati još veće zadovoljstvo kupaca i dobavljača.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929