Vesti

Zimska služba spremna

Sremska Mitrovica – Početak rada Zimske službe bio je povod okupljanja u preduzeću Hidrograđevinar, koje će biti izvršilac radova iz okvira nadležnosti i obaveza te službe. Smotru mehanizacije danas su izvršili Svetlana Milovanović gradonačelnica i zamenik Petar Samardžić.  

Zvanično je počela sa radom Zimska služba, a zimska smotra mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva održana je u bazi „Hidrograđevinara”. Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo posle održane smotre i ističe da spremno dočekujemo i ovu zimsku sezonu.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović rekla je nakon obilaska baze ovog preduzeća: „I ove godine smo izvršili smotru mehanizacije koja nam je potrebna za nastupajući zimski period. Zadovoljni smo „Hidrograđevinar” je ponovo odgovoran za održavanje naših puteva u toku zimskog perioda, dakle provereni kao i prethodnih godina. Sve je spremno tako da građani mogu biti bezbrižni što se toga tiče, čekamo samo da počne baš zvanično zimska sezona. Sve je spremno tako da spremno dočekujemo i ovu zimsku sezonu.”

JP „Sirmijumput” je angažovao ponovo „Hidrograđevinar” to preduzeće je zaduženo za čišćenje puteva tokom zimskog perioda na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Za ovu sezonu, nabavljena je i nova mehanizacija kaže Miroslav Keser  direktor JP „Sirmijumput” i smatra da je sve spremno za narednu sezonu koja je počela 15. novembra i traje do kraja meseca marta.

„Lokalna samouprava za funkcionisanje Zimske službe 2020/2021. godine  izdvojila je trideset miliona dinara. Ove godine imamo veći broj nove mehanizacije u odnosu na prethodni period i smatram da ćemo u potpunosti ispuniti sva očekivanja građana i da će grad biti očišćen od snega. Od prošle godine raspolažemo sa još 200 tona soli, 60 kubika rizle, a ako bude bilo neophodno, nabaviće se još. Procena je da se svake godine utroši 300-350 tona soli, a mašine će biti raspoređene na različitim punktovima na teritoriji Sremske Mitrovice. Dakle, pokrivamo 200 kilometara puteva, koji su podeljeni u pet kategorija. Za funkcionisanje grada, uvek su prioriteti putevi prve i druge kategorije. Naglašavam da sugrađani moraju da prate prognozu i koriste zimsku opremu”, rekao je direktor Keser.

U proseku svake godine se troši oko 300 tona soli za sezonu, dodao je direktor „Sirmijumputa”. Tako je za ovu, predstojeću sezonu pripremljeno oko 200 tona soli i 60 kubika rizle od prošle godine, a po potrebi će nabavljati još količina.

U „Hidrograđevinaru” procenjuju da je obezbeđena dovoljna količina mehanizacije, a ima i dovoljno ljudstva za čišćenje puteva različitih prioriteta. Nova vozila će im veoma mnogo značiti u nastupajućoj sezoni zime.

Kako je rekao Milorad Kovačević, direktor „Hidrograđevinara”: „Za ovu sezonu nabavljen je automatski rasipač i grejder. Imamo više vozila, kamiona, građevinskih mašina koje su neophodne za dejstvovanje u zimskim uslovima za čišćenje snega, kao i rezervnih noževa ukoliko dođe do nekih havarija. Obezbeđene su dovoljne količine soli, rizle, materijala, kao i dovoljan broj ljudi, koji je potreban da bi se uspešno obavila ova zimska služba”.

U nadležnosti ove službe je održavanje 200 km puteva opštinskih puteva, na teritoriji Grada, koji su podeljeni kao prva, druga, treća, četvrta i peta kategorija, u zavisnosti od padavina. Mehanizaciju čine: osam noževa, šest kamionima i dve radne mašine sa noževima, a na dva kamiona su i mehanizmi za rasipanje soli i rizle, takođe raspolažu i sa dva utovarivača, jednim buldožerom i četiri putarska vozila.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042