Vesti

Stipendije najboljim studentima

Sremska Mitrovica  – Tradicionalno, 15. godinu za redom, Grad Sremska Mitrovica stipendira svoje najbolje studente. To je odluka kojom lokalna samouprava želi da pokaže da vodi brigu o mladima, posebno onima koji svojim znanjem, radom i zalaganjem zaslužuju da i Grad na neki način stane iza njih.

Tradicionalno i ove godine Grad Sremska Mitrovica je najboljim studentima obezbedio stipendije iz budžeta u visini od 11.000 dinara mesečno. Stipendije su dodelili redovnim studentima državnih fakulteta koji studiraju na teret Republike Srbije i sa prosečnom ocenom 9,50. Dodela stipendija održana je danas, a s obzirom na epidemiološku situaciju, potpisivanje ugovora je organizovano u skladu sa propisanim merama prevencije.

Studenti su podeljeni po godinama studija i u određeno vreme u hol Gradske kuće ulazilo je po pet osoba. Ugovore o stipendiranju, u Gradskoj kući, studentima je uručila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Ove godine grad stipendira 64 studenta koji imaju prosek ocena 9,50 ili više od toga.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović čestitala je svim dobitnicima i tom prilikom rekla: „Ove godine imamo ukupno 64 studenta koji su ispunili uslove, koji su bili potrebni da bi bili dobitnici gradske stipendije, a to je da imaju najniži opšti prosek 9,50; kao i to da su položili sve ispite iz prethodnih godina, da su upisali narednu školsku godinu na budžet. Stipendija se odnosi na studente državnih fakulteta. Oni su sigurno ponos svojih roditelja, svog fakulteta, ali, naravno, i Grada Sremska Mitrovica. Ono što mi možemo da učinimo je da im spremimo povoljnu klimu i povoljan teren da se, kada završe svoje visoke škole, vrate u naš grad, ovde zasnuju porodice, dobiju radno mesto i da zajedno sarađujemo. Od srca im svima čestitam i želim da nastave ovim tempom, a onima koji su mlađi i sada su na prvoj godini studija, da se ugledaju na svoje starije kolege. Mitrovica je zaista bogat grad, bogat što ima ovako dobre studente, što ima njihovo znanje.”

Ove godine, 44 studenta su prethodni dobitnici stipendija, što znači da su mitrovački studenti nastavili da postižu iste ili još bolje rezultate tokom školovanja.

Kako je izjavila jedna od dobitnica stipendije Dragana Tešić veoma je zadovoljna što dobija ovu vrstu nagrade i kaže: „Student sam druge godine medicinskog fakulteta u Novom Sadu prosek mi je 10 i ove godine sam prvi put stipendista u našem gradu. Iskreno mi je velika čast i veliki podsticaj za dalje. Drago mi je što se trud isplatio i nadam se da ću i dalje nastaviti da postižem sjajne rezultate.”

Gradska uprava ima cilj da se svake godine stipendiraju zaista najbolji studenti. Broj stipendiranih studenata iz godine u godinu je sve veći, što je dokaz kvaliteta.

Svečanosti su pored predstavnika Grada, prisustvovali studenti i njihovi roditelji, poštujući raspored i protivepidemijske mere.

Nagrađeni će primati stipendije tokom školske godine u jednakim mesečnim iznosima. Kako se čulo na dodeli, sve je obradovala odluka gradskih vlasti da svi koji ispune uslove budu nagrađeni, a sada ih je čak 64. Ti mladi Mitrovčani su ponos svog grada.

Spisak studenata koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju može se pročitati na sledećem linku: http://www.sremskamitrovica.rs/files/stipendije20-21konrl.pdf

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142