Vesti

Novi mali gradonačelnik Sremske Mitrovice

Sremska Mitrovica – Igor Vujić, učenik drugog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” iz Martinaca od danas je mali gradonačelnik Sremske Mitrovice. Mogućnost i posebnu priliku da bude mali mitrovački gradonačelnik stekao je pobedom na literarnom konkursu.

Novi mali gradnonačelnik Igor Vujić, funkciju je danas preuzeo od male gradonačelnice Iskre Gligorić koja je tu titulu nosila prethodnih godinu dana.

Igor Vujić je pobednik Literarnog konkursa „Kad porastem biću gradonačelnik” koji je raspisala lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica za učenike drugih razreda svih osnovnih škola sa teritorije našeg Grada. Konkurs je raspisan povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta. Na konkurs je pristiglo ukupno 88 rada đaka iz osam škola.

„Mali” gradonačelnik upoznao se sa „velikom” gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, posetivši zajedno sa učiteljicom Slavicom Popović Gradsku kuću. Mali gradonačelnik i velika gradonačelnica razgovarali su o saradnji.

„Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica od 2015. godine raspisuje konkurs o temi šta bih voleo da uradim da sam mali gradonačelnik. Na Svetski dan deteta lokalna samouprava je otvorila vrata za naše najmlađe, učenike drugog razreda koji su pisali u svojim školama. Prošle godine nam je mala gradonačelnica bila Iskra mislim da je super i puno bih se zahvalila na saradnji, mogu da kažem da je odličan saradnik jer ona je i jedno i savesno i odgovorno dete, naravno mi ćemo se i dalje družiti i biti u kontaktu sa Iskrom. Ove godine je od 88 prispelih radova iz osam škola odabran kao najzanimljiviji, nesvakidašnji rad Igora Vujića iz Martinaca, tako da će on ove godine biti naš mali gradonačelnik. On će, kao i prethodnica Iskra biti prisutan u našem radu tokom čitave kalendarske godine i učestvovati na manifestacijama koje organizuje Grad. Samo mi je žao što zbog ove pandemije koja nas je sve zadesila Iskra nije bila u mogućnosti prošle godine da se pokaže u punom kapacitetu ali nadamo se da će to Igor moći ove godine da ispravi, da će se završiti pandemija i da ćemo moći zaista onako lepo da sarađujemo,” rekla je gradonačelnica Milovanović.

Nova mali gradonačelnik Sremske Mitrovice Igor iz Martinaca izjavio je kratko za medije: „Gradonačelnik pomaže ljudima i treba da bude na njihovoj strani. Mislim da je biti gradonačelnik teško ali i zabavno.”

Mali gradonačelnik Igor pročitao je svoj pobednički sastav.

Ja gradonačelnik

Maštam da sam gradonačelnik. Obukao sam novo odelo, stavio sam kravatu i krenuo na posao. Na putu, do posla svi su me pozdravljali. Ja sam bio gradonačelnik koga meštani vole. Uvek sam bio na njihovoj strani. Poljoprivrednicima sam pomagao, stočarima, mesarima ama baš svima! Ja sam gradonačelnik kakvog svet još video nije. Igram fudbal sa dečacima, lastiš sa devojčicama. Bebe vodim u šetnju, da malo olakšam mamama. Sa penzionerima igram šah. Topao čaj pijemi jedem vanilice sa našim dragim bakama.

Gradonačelnik iz mašte sam vam ja. Moja mašta može svašta jer sam ja jedno, veselo i zanimljivo dete!

Igor Vujić,

Učenik 2. razreda

Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Martinci

Učiteljica Slavica Popović

Dosadašnja mala gradonačelnica Iskra Gligorić sada ima devet godina i ide u III-3 razred Osnovne škole „Sveti Sava”  i svoj mandat će pamtiti po sledećim događaijama: „Otvorila sam klizalište, otvorila sam i Magični trg, obratila sam se učincima na dodeli Svetosavske povelje, otvorila sam „Sirmijum dance fest” i otvorila sam Osnovnu školu „Jovan Popović”. Najviše mi se dopalo kada sam otvarala školu „Jovan Popović” ali bilo mi je najprijatnije kada sam otvarala Magični trg zato što sam tu već nastupala ranije. Svom nasledniku želim da mu bude zanimljivo, da bude mali gradonačelnik i da bude dobar”.

Nakon prijema u Gradskoj kući posetili su Policijsku upravu Sremska Mitrovica. Željko Sekulović zamenik načelnika Policijske uprave Sremska Mitrovica dočekao je ovu delegaciju.

„Izuzetna nam je čast što nam je danas u poseti mali gradonačelnik grada Sremska Mitrovica. Izražavam posebno zadovoljstvo što je mali gradonačelnik Igor Vujić lično izrazio želju da poseti Policijsku upravu Sremska Mitrovica, da se na neposredni način upozna sa radom policijskih službenika. Naše ministarstvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Policijska uprava Sremska Mitrovica godinama unazad ulažu napore da rad policije približe građanima, a posebno najmlađima. U tom cilju niz godina unazad preduzimaju se edukativne aktivnosti od boravka u osnovnim školama, nižim razredima i u zabavištima kako bismo pokušali i uspeli da najmlađima približimo rad policije i da oni steknu predstavu o tome da osim svojih roditelja, razrednih starešina, učitelja, u svakom policajcu, u svakom trenutku mogu očekivati zaštitu, podršku i dobiti pomoć. Na taj način uspeli smo i ovo je primer danas, da deca, posebno najmlađi ali i svi građani mogu očekivati da je policija uvek, u svakom trenutku tu i spremna da pomogne, da učini ono što je njihov zadatak. Još jednom bih se zahvalio na poseti malo gradonačelniku i želeo bih da sve svoje utiske, impresije prenese na što više svojih vršnjaka”, rekao je zamenik Sekulović.

Pošto su deca ljubitelji životinja izrazili su i želju da obiđu hipodrom kao i ergelu konja u okviru KP Zavoda.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142