Vesti

Mitrovčani ponovo mogu da kreiraju budžet

Sremska Mitrovica-Participativno budžetiranje je mogućnost građana da se uključe u kreiranje budžeta Grada. Predstavljeni su projekti u okviru participativnog budžetiranja za 2021. godinu, a građani mogu da glasaju na dva načina.

Od ponedeljka 2. novembra, sve do 16. novembra u Uslužnom centru Gradske uprave traje glasanje za projekat koji će biti uvršten u budžet Grada Sremska Mitrovica za 2021. godinu. Građani mogu da glasaju i onlajn.

Na ovaj način Grad i Gradska uprava za budžet nastoje da uključe građane u proces odlučivanja na koji način će se utrošiti javni prihodi.

Kako je rekao zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić: „Participativno budžetiranje predstavlja mogućnost građana da samostalno učestvuju u procesu izrade gradskog budžeta, sada, kada se sprema i planira budžet grada za 2021. godinu, odnosno mogućnost da budu uključeni u proces odlučivanja o trošenju budžetskih sredstava u sledećoj godini, i to, izborom jednog od pet predloženih projekata. To su postavljanje wi-fi internet zone na Žitnom trgu, izgradnja javnog toaleta u centru grada, izgradnja dečjih igrališta u selima i u gradu, postavljanje digitalnih merača zagađenosti vazduha i izgradnja biciklističke staze u industrijskoj zoni ka Novom groblju, na Voganjskom putu. ”

„Pre svega u skladu sa epidemiološkim merama omogućili smo sugrađanima da glasaju onlajn, odnosno elektronski, putem sajta grada www.sremskamitrovica.rs kako bismo izbegli okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, a druga je mogućnost kao i prethodnih godina, da svi oni koji se tokom naredne dve nedelje zbog obavljanja poslova nađu u Gradskoj kući glasanje mogu obaviti i u Gradskom uslužnom centru. Napomenuo bih da su svi ovi projekti od javnog značaja, od javnog interesa. Svi ovi projekti trebaju našim građanima i svi će biti u nekom narednom periodu realizovani, ali prednost će se u 2021. godini dati upravo onom projektu koji izglasaju naši sugrađani,” dodao je Samardžić i pozvao sve Mitrovčane da iskoriste pravo da glasaju, da se uključe u proces odlučivanja, u proces izrade, kreiranja gradskog budžeta „kako bismo zajedno i živeli i planirali i gradili”, zaključio je on.

Pozvao je građane da glasaju za projekte u okviru participativnog budžetiranja za 2021. godinu, a sada to mogu daurade  i putem sajta www.sremskamitrovica.rs.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988