Vesti

Mitrovačkom Vodovodu zlatna medalja za zasluge

Beograd – Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama među kojima je najviše onih koji su učestovali u borbi protiv koronavirusa. Pročitana su imena nagrađenih, a odlikovanja će im lično biti uručena kada epidemiološke mere to dozvole. 

Zlatnom medaljom za zasluge nagrađeno je JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica.  

Povodom dodele zlatne medalje za zasluge u borbi protiv koronavirusa kojom je Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije odlikovao JKP Vodovod Sremska Mitrovica, Borislav Babić, v.d. direktora ovog preduzeća izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo dobijenom nagradom.

„Pre dva meseca smo bili nagrađeni od Ministarstva odbrane i ta nam je nagrada mnogo značila, a ovo je najveće priznanje koje može da se dobije i nama je veoma drago što je predsednik Vučić prepoznao „Vodovod“ kao preduzeće koje je svestrano pomagalo za vreme pandemije i to radi i dalje. U vreme kada je počela pandemija i kada je bilo izuzetno teško odgovoriti na taj izazov, kada smo se snalazili i pomagali i drugima, „Vodovod” je proizvodio natrijum-hipo hlorit koji se koristio kao dezinfekciono sredstvo. Sada sličnih sredstava ima više i mnogo ih je lakše nabaviti, ali na samom početku ga nije bilo.“Vodovod“  je počeo sa proizvodnjom dezinfekcionog sredstva i na taj način doprineo da se građanima obezbedi bar deo onoga što je neophodno u borbi protiv kovida. Ovih dana smo ponovo postavili kanistere sa rastvorom natrijum-hipo hlorita po mesnim zajednicama u gradu i u Laćarku, kako bi građani mogli da ga preuzmu. Potražnja je drastično manja nego u prvom piku pandemije, kada je distribuirano preko 100 000 litara tog sredstva, dok je u proteklih par dana potrošeno ukupno oko 1000 litara”, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

31maj18:0019:00Mašta i snovi

31maj19:0020:00Muzičko veče sa magičnim delima španskih kompozitora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7596117.1109117.4622