Vesti

Donacija dezinfekcionih sredstava školama

Sremska Mitrovica – Sredstva za dezinfekciju upućena su kao donacija jednog humanog sugrađanina obrazovnim ustanovama. Danas ih je svim osnovnim i srednjim školama uručio v.d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje Zoran Miščević.

Sredstvo koje služi za dezinfekciju ruku dobijeno je kao donacija od jednog našeg humanog sugrađanina i Firme „In-Vet”.  Mitrovačka firma koja po domaćim ali i švajcarskim licencama proizvodi ova sredstva donirala je školama određenu količinu.

Zoran Miščević v.d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport podelio je ova sredstva školama i zahvalio se firmi „In-Vet” i vlasniku, našem Mitrovčaninu, Miroslavu Besermenjiu.

„Koristim priliku da se zahvalim firmi i vlasniku koja je donirala svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Sremske Mitrovice dezinfekciona sredstva za održavanje ruku. U ovom momentu treba reći da firma ima domaću i švajcarsku licencu i da je jedina priznata od Svetske zdravstvene organizacije i svakako da će ova pomoć, u ovo krizno vreme kovida 19, znatno pomoći školama. Sve škole će dobiti po 5 litara tečnosti u odnosu na broj zgrada koje imaju, dakle sve matične škole, plus područne škole, tako da ćemo neki period biti bezbrižni što se tiče same dezinfekcije učenika. To je jedan human gest našeg Mitrovčanina koji je u ovo vreme nama, koji radimo u školama, jako potreban”, rekao je v.d. načelnika Miščević.

Na ovom humanom gestu zahvalio se i Zoran Đurić direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici koja ima i područna odeljenja.

„Zahvalio bih se gospodinu Besermenjiu za ovu pomoć koja je u ovom momentu jako bitna svim školama u ime svih direktora osnovnih i srednjih škola. Zahvaljujem se i nadam se da će se saradnja i dalje nastaviti između njegove firme i svih osnovnih i srednjih škola u gradu. Škola se više puta dnevno dezinfikuje, po tri puta u svakoj smeni, pre, posle i kada se promeni smena tj. grupa đaka koji dolaze. Takođe više puta se radi dezinfekcija cele škole, sve što je predviđeno to se i uradi”, rekao je direktor Đurić.

Ova donacija je jedan lep i pozitivan primer humanosti među našim sugrađanima.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998