Vesti

„Udarnik” i „Vodovod” u akciji

Sremska Mitrovica – Na inicijativu Omladinske radne brigade – Udruženja građana „Udarnik” u Sremskoj Mitrovici, JKP „Vodovod” učestvuje u sanaciji i uređenju javnih česmi na teritoriji grada Sremska Mitrovica. Posao se obavlja fazno, u skladu sa vremenskom i epidemiološkom situacijom. Aktuelni radovi su u Ulici Palanka. Cilj je da se zajedničkim delovanjem ulepšaju javne česme. One su, pored funkcije alternativnog vodosnabdevanja građana, i svojevrsni ukras grada.

Udruženje građana „Udarnik”, njih oko 50, čine mahom učesnici nekadašnjih, posleratnih radnih akcija, a u današnjem vremenu su se stavili u službu svoga grada. Po dogovoru sa direktorom JKP Vodovod Sremska Mitrovica „udarnici” rade čišćenje, građevinsku sanaciju i farbanje javnih česmi, dok je „Vodovod” obezbedio neophodan materijal za rad.

Kako je rekao Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica, predsednik Udruženja „Udarnik” je predložio da se ulepšaju javne česme. „To im je i odobreno i obezbeđena su sredstva iz kase „Vodovoda” za kupovinu sredstava za rad, dok je njihov rad volonterski.  Za ovu godinu je dogovoreno uređenje pet česmi, a sledeće godine će ova aktivnost biti nastavljena”, rekao je Babić.

U ovom volonterskom poduhvatu često se i sami građani priključuju poslu, a ne retko su među njima i deca koja uglavnom pomažu u čišćenju neposredne okoline česme, kao što je to bio slučaj kod Popovićeve škole.

Predsednik „Udarnika” Marinko Kršić je u izjavi za medije rekao da su do sada na ovaj način uređene tri javne česme – kod Doma Vojske, kod Popovićeve škole i u Ulici Nikole Tesle u naselju Blok B. Pored brojnih aktivnosti koje ima ovo udruženje, odlučeno je da se posebna pažnja posveti gradu, ulicama i uopšte sredini u kojoj živimo. „Krenuli smo od javnih česmi, priključuju se i drugi i to nam je veoma drago da imamo „konkurenciju”. U gradu imamo 21 česmu i polako ćemo sve da ih sredimo tokom sledeće godine”, rekao je Kršić.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998