Vesti

Spremni za ovu grejnu sezonu u JKP „Toplifikacija”

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” izvršilo je sve neophodne pripreme za nastupajuću grejnu sezou. Radijatori će biti topli od 15. oktobra, kako je uobičajeno, naravno uvek ističu spremnost da se sa grejanjem počne i ranije ukoliko to bude potrebno.

Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” je još  u toku leta uradila sve pripreme za nastupajuću grejnu sezonu. Tim povodom su Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice  i Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikcija” sa saradnicima obišli danas Kotlarnicu JKP „Toplifikacije” na Starom mostu. Kako su rekli predstavnici gradskih vlasti, oni rade na tome da sva preduzeća u gradu funkcionišu tako da je usluga građanima na najvišem mogućem nivou.

Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice rekla je tom prilikom: „Tema današnje posete Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija” je provera sistema daljinskog grejanja jer kao što znamo, počinje sezona grejanja 15. oktobra. Do sada su iz Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija” već uradili probe funkcionalne i tople, to im je bila i obaveza i prema rečima direktora Slavka Sladojevića, sve je spremno za nastupajuću grejnu sezonu. Ukoliko temperature budu ispod očekivanih, počeće se i ranije sa grejanjem. Dakle sve je spremno za ovu sezonu grejanja.”

Sistem daljinskog grejanja JKP „Toplifikacije” koristi 3400 stanova, poslovnog prostora ima oko 80.000 kvadrata, a ukupno površina koja se greje iznosi oko 240 hiljada kvadrata poslovnog i stambenog prostora.

Kako je rekao Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija”: „Izvršili smo sve provere i probe sistema proizvodnog, funkcionalnog i distributivnog sistema. Sve funkcioniše u najboljem redu tako da možemo da izjavimo da smo mi spremni za nastupajuću grejnu sezonu. Naše obaveze smo ispunili do prvog oktobra, do tada su izvršene tople probe sistema, izvršene su funkcionalne probe distributivnog sistema, nismo imali nikakvih problema, remont smo uradili kvalitetno tako da očekujemo da u periodu zime nećemo imati nekih većih problema. Može se očekivati u početku da ćemo imati više poziva naših korisnika, zato što ćemo morati da ozračujemo radijatore ili će neki ventil da procuri. Uz naše račune koje budemo slali sad, poslaćemo jedno obaveštenje sa brojevima telefona putem kojih mogu da prijave te kvarove ili neke nedostatke na sistemu. Neće biti promena cene, za sad je sve sigurno, stabilna je situacija na tržištu energenata tako da promena cene neće biti.”

Kako navodi Sladojević, kao energent za grejanje koriste gas i na izmenjivačkoj stanici biomasu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291