Vesti

Rukometašice Srema na prijemu kod zamenika gradonačelnika

Sremska Mitrovica – Zamenik gradonačelnika Petar Samardžić, upriličio je prijem za rukometašice Ženskog rukometnog kluba „Srem”. ŽRK „Srem” se pobedom nad „Spartakom” iz Debeljače plasirao, posle 25 godina, u viši rang takmičenja – Super B ligu.

Današnjem prijemu prisustvovali su još v.d. načelnik Gradske uprave za sport Zoran Miščević i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

Petar Samardžić je tom prilikom čestitao na, kako je rekao, istorijskom uspehu ŽRK „Srem”.

„Mogu da kažem da je ovo istorijski uspeh našeg ženskog rukometa, prošlo je više od 25 godina od kada je „Srem Ehpres” tada učestvovao u ovom rangu takmičenja, po jačini to je drugi nivo takmičenja u ženskom rukometu. Nadam se da će se u nekoj bliskoj budućnosti epidemiološko stanje u našem gradu popraviti, pa da možemo da vratimo ljude na tribune, da možemo da vratimo mitrovačku publiku na rukometne utakmice. Naše rukometašice svakako mogu da očekuju veća ulaganja u ovaj sport u narednom periodu, da očekuju bolju promociju putem medija i svih sredstava informisanja. Sada ih očekuju takmičenja sa veoma jakim i ozbiljnim klubovima, želim im mnogo požrtvovanosti, mnogo borbe, puno uspeha, da predstavljaju sebe i svoj klub ali i svoj grad u najboljem svetlu,” rekao je zamenik gradonačelnika Samardžić.

Dušan Drča trener Ženskog rukometnog kluba „Srem” istakao je da je ulazak u Super B ligu veliki uspeh za klub i za naš grad.

„Generalno, ova godina je važna za rukomet u gradu, ali pogotovo za ženski rukometni klub, jer smo ostvarili istorijski uspeh i nakon više od 20 godina mitrovački ženski rukomet je opet u višem rangu takmičenja. Većina članica naše ekipe je iz Mitrovice i to su mlade devojčice, koje su poslednjih godina bile prvakinje Vojvodine i Srbije uz veliku podršku Grada, koju smo imali u proteklom periodu. Veoma je važno da klub učestvuje u višem rangu takmičenja kako bismo se razvijali još više i postigli što bolje rezultate. Istakao bih da ćemo biti borbeni i pokušaćemo da u svakoj utakmici pobedimo. Nadam se da će se situacija u vezi sa koronavirusom smiriti i da će u nekom narednom periodu biti dozvoljena publika gde ćemo prikazati na najvišem nivou sve ono što smo radili proteklih godina. Moram da kažem da će u Sremskoj Mitrovici gostovati vrlo atraktivne ekipe poput Pančeva i „Crvene zvezde“. Svi ljubitelji rukometa znaju da je Pančevo rukometni grad, a pored pančevačke ekipe, „Crvena zvezda” će biti vrlo atraktivan protivnik, gde će se, ako se poboljša situacija u vezi sa epidemijom koronavirusa, napuniti gledalište,” izjavio je Dušan Drča.

Dragana Petrović rukometašica „Srema” rekla je: „Naš cilj iz prethodne sezone je ostvaren uz veliki trud, rad i požrtvovanje, a to je plasman u Super B ligu, moja dalja očekivanja su uspeh, da istim ritmom nastavimo i da veruje u dobre rezultate naše ekipe.”

Super B liga je drugi rang po jačini takmičenja za rukometašice, a iz kluba se nadaju da će uskoro i publika moći da prisustvuje utakmicama kako bi zdušno bodrila svoj klub ali i uživala u kvalitetnom rukometu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291