Vesti

Prijem kod gradonačelnice povodom osvajanja prvog mesta u Priboju

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović upriličila je prijem dečaka i devojčica koji su na Sportskim igrama mladih u Priboju, u disciplini Između dve vatre osvojili prvo mesto. Prijemu je prisustovao i Nemanja Crnić u ime Sportskog  saveza Grada Sremska Mitrovica. 

Pobedničku ekipu Sportskih igara mladih u takmičenju Između dve vatre, decu iz našeg grada, danas je ugostila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Na prijemu u Gradskoj kući im je podelila i prigodne poklone.

Kako je tom prilikom rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica: „Posebno bih poželela dobrodošlicu našoj, moram da naglasim, pobedničkoj ekipi i roditeljima ovih sjajnih takmičara. Meni je čast što sam danas u ovakvom pobedničkom društvu, ponavljam, jer nije malo, taj rezultat koji su oni postigli da budu prvi na državnom takmičenju u disciplini Između dve vatre. Oni svi članovi Atletskog kluba „Sirmium”, naša deca od 1. do 4. razreda koji pohađaju škole u Sremskoj Mitrovici putuju sada od 20. do 24. oktobra u Sarajevo gde će se održati i regionalno takmičenje. Oni će predstavljati i naš grad i svoju državu i takimičiće se zajedno sa drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na ovom takmičenju imamo još atletičare i takmičare u odbojci na pesku mogu da im poželim puno sreće i puno uspeha na daljim takmičenjima. Dobili su poklone i kažu da će ih nositi u Sarajevo, to su plišane igračke, da imaju i uspomenu na današnji dan.”

Ovakva sjajna ekipa dečaka i devojčica učestvovali u Sportskim igrama mladih, dodala je gradonačelnica i podsetila da su Igre bile otvorene u junu mesecu u Sremskoj Mitrovici. Čestitajući pobednicima, našim Mitrovčanima, čestitala je i organizatorima koji su u ovakvim, posebnim okolnostima uspeli da održe takmičenje koje je trajalo četiri meseca i da ga finalizuju.

Nemanja Crnić u ime Sportskog  saveza Grada Sremska Mitrovica takođe je čestitao pobedničkoj ekipi i dodao: „Atletičari sa univerzalni sportisti, atletika je bazični sport i dobar je osnov za dobre sportiste. Na državnom prvenstvu je bila prva i Vanja Kečić u trčanju na 60 metara i njoj čestitamo. U našoj ekipi za Sarajevo biće i dva odbojkaša na pesku koji su osvojili drugo mesto na državnom prvenstvu Brzeće. Ono što je naš stil kao grada, što je naša odlika i što forsiramo već godinama to je rad sa decom i tu posebno mesto imaju Sportske igre mladih jer želimo da podstičemo rekreativni sport među decom. Zahvaljujem se trenerima koji rade na ovom polju i na polju atletike sa decom.”

Kako je rekla Vanja Kečić jedna od pobednica: „Srećna sam i zadovoljna zato što idem u Sarajevo i nadam se da ću tamo upoznati nove drugare i drugarice, da ćemo se igrati i družiti i da ćemo osvojiti neku medalju pa srećna sam zato što sam pobedila u Priboju.”

Dejan Mojsin član pobedničke ekipe kaže: „Idem u školu „Boško Palkovljević Pinki” treniram u Atletskom klubu „Sirmium”. Srećan sam što smo osvojili zlatnu medalju u Priboju i nadam se da ćemo osvojiti puno puno medalja u Sarajevu.”

Ekipa AK Sirmium u sastavu: Vanja Kečić, Teodor Stojković, Kim Sretković, Anastasija Stanković, Lara Džever, Andrej Aćimović, Ognjen Tubić, Mihajlo Žabić, Dejan Mojsin.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158