Vesti

Počela podela dodatnih dezinfekcionih sredstava školama i vrtićima

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović uručila je dezinfekciona sredstva OŠ „Sveti Sava” u cilju prevencije širenja virusa kovid 19. Nakon toga, zamenik gradonačelnice Petar Samardzić uručio je sredstva za dezinfekciju vrtiću „Maslačak”.

Akcija podele dodatnih sredstava za dezinfekciju obuhvatiće sve škole u gradu i u svim selima, kao i sve vrtiće. Gradska uprava je pored redovnih materijalnih troškova za funkcionisanje vaspitno-obrazovnih ustanova obezbedila i dodatna sredstva za nabavku sredstava za dezinfekciju.

Prilikom posete OŠ „Sveti Sava” gradonačelnica Svetlana Milovanović je istakla: „Sve osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Sremska Mitrovica svakog meseca kroz materijalne troškove dobijaju određena sredstva u zavisnosti od kvadrature škole, koja koriste za nabavku sredstava za higijenu. Od kada je počela pandemija koronavirusa ta sredstva su povećana, a i grad je uvek tu, kada treba, uvek izlazi u susret posebno školama i predškolskim ustanovama.  Pred početak školske godine, krajem avgusta sve škole su dezinfikovane, a i sada smo došli da im uručimo pomoć u vidu maski, dezinfekcionih sredstava, sredstava za dezobarijere, pumpica, sve ono što im treba. Oni znaju da u slučaju preke potrebe mogu uvek da računaju na Gradsku upravu i na Upravu za obrazovanje i kulturu. Možemo reći da je stanje u Sremskoj Mitrovici stabilno, posebno mi je drago što je tako i u osnovnim i srednjim školama na teritoriji našeg Grada, da nemamo nijedan potvrđen slučaj kovida ni među učenicima, kao ni među zaposlenima. Moram opet da apelujem na sve naše sugrađane da se potrudimo da ovakvo stanje i ostane u našem gradu.”

U ime kolektiva Osnovne škole „Sveti Sava” predstavnicima Grada zahvalila se direktorica Dragana Sretenović, pre svega na tome što je gradska uprava prepoznala potrebu prevencije zaštite zdravlja učenika i svih zaposlenih u prosveti.

„Škola od prvog septembra, od kako je počela nastava vodi računa da poštuje sve mere koje su vezane za zdravlje učenika i zdravlje zaposlenih. Redovno se dezinfikuju sve radne površine, redovno se proverava temperatura svih koji ulaze u prostorije škole i svakodnevno se apeluje na roditelje da ukoliko deca imaju bilo kakvo zdravstvene probleme tipa prehlada da ne dolaze u školu. Od početka školske godine u našoj školi nije bilo evidentirane bolesne dece koja bi bila inficirana koronavirusom, u pitanju su samo prehlade i neke alergijske infekcije. Nadam se da ćemo, ukoliko se budemo svi pridržavali mera koje donosi Krizni štab, uz korišćenje svih mera zaštite, dezinfekcije i poštovanje preporuka prevencije, sprečiti dalje širenje. Nadam se da će se u skorije vreme učenici vratiti u kompletirana odeljenja, da ne rade više ovako po grupama”, rekla je direktorica Dragana Sretenović.

Zaposlenima i svoj deci koja borave u Predškolskoj ustanovi „Pčelica” u Objektu „Maslačak” kod Naselja Stari most sredstva za dezinfekciju uručio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

„U Sremskoj Mitrovici je epidemiološko stanje pod kontrolom i stabilno ali da bismo se zadržali na tom nivou potrebno je da kolektivno budemo mnogo odgovorniji. Stiže nam sezonski grip koji će dodatno otežati otkrivanje simptoma koronavirusa, takođe u okruženju imamo porast broja zaraženih, stoga moramo da da poštujemo sve mere koje su propisane, koje su na snazi kako ne bismo dozvolili da se virus dalje širi, posebno ne u zdravstvenim, obrazovnim ustanovama, u školama i predškolskim ustanovama. Obezbeđena su dezinfekciona sredstva za sve škole i sve vrtiće na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, u svim selima i u gradu ukupno 45 objekata. Prioritet nam je u ovom momentu, u ovakvim okolnostima zdravlje svih naših sugrađana, posebno najmlađih, tako da ćemo nastaviti ovu akciju i u narednom periodu. Pojačaćemo ukoliko se ukaže potreba, a svakako da bismo zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugih moramo da budemo kolektivno odgovorniji i disciplinovaniji, da preduzimamo i poštujemo sve propisane mere. Nosite zaštitne maske kada god i gde god je to moguće, izbegavajte rukovanje, fizičke kontakte, izbegavajte okupljanja i proslave, posebno u zatvorenom prostoru kad god i gde god je to moguće, samo na taj način možemo da sačuvamo sebe i svoje zdravlje, da istrajemo u ovoj borbi i da rešimo ovaj problem koji nije nimalo naivan”,  rekao je zamenik gradonačelnice Samardžić.

Škole i vrtići na teritoriji Sremske Mitrovice kroz svoje redovno poslovanje i u okviru svojih redovnih materijalnih troškova svakako već obezbeđuju i nabavljaju i sredstva za higijenu sredstvo za dezinfekciju, dodao je Samardžić, ističući da je i Grad Sremska Mitrovica obezbedio dodatna sredstva za nabavku sredstava za dezinfekciju površina, prostorija i za dezinfekciju ruku, pumpice za dezinfekciona sredstva, maske i ostalu opremu i za nastavno i nenastavno osoblje i za vaspitače.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929