Vesti

Mitrovački SNS proslavio krsnu slavu Svetu Petku

Sremska Mitrovica – Gradski odbor Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica obeležio je krsnu slavu stranke, Svetu Petku, ove godine ipak u manjem obimu poštujući sve epidemiološke mere.

Stranačku krsnu slavu Gradski odbor Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica proslavio je osveštavanjem i sečenjem slavskog kolača u svojim prostorijama. Usled pandemije koronavirusa proslava je ove godine bila sa manjim brojem gostiju uz poštovanje svih preventivnih zdravstvenih mera.

Tomislav Janković narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke u ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke i u svoje lično ime čestitao je krsnu slavu svim vernicima koji proslavljaju današnji praznik Svete majke Paraskeve poznatije kao Sveta Petka. Čestitao je stranačku slavu i poželeo sve najbolje svim članovima Srpske napredne stranke.

Kako je izjavio Janković: „Na jedan skroman ali pre svega dostojanstven način obeležavamo našu slavu, Svetu Petku praznik Prepodobne mati Paraskeve. Od samog osnivanja Srpska napredna stranka dobila je blagoslov da ovaj praznik dobije kao svoju stranačku slavu i svoju zaštitnicu, u situaciji kada smo svi kao i zemlja i kao region, svet pogođeni pandemijom poštujemo sve osnovne preporuke Kriznog štaba, okupljamo se u manjem broju ali i danas šaljemo jednu snažnu poruku da moramo da budemo jedinstveni i da vodimo računa, pre svega o sebi svom zdravlju, o zdravlju naših najbližih. Prepodobna mati Paraskeva je bila zaštitnica žena, siromašnih, gladnih, svih onih kojima je pomoć bila potrebna. Srpska napredna stranka od svog osnivanja, kroz svoj rad i svoje političko delovanje sledi put i životno delo Prepodobne mati Paraskeve i svi članovi Srpske napredne stranke trude se da u svom radu i svom ponašanju daju svoj doprinos za bolji i kvalitetniji život svih građana Republike Srbije. Želim da čestitam današnju slavu svima onima koji danas proslavljaju kao svoju krsnu slavu i da im poželim dobro zdravlje i da zamolim sve građane, obzirom da nam dolazi sezona slava, da vode računa o svom zdravlju i da se, proslavljajući u svojim porodicama, pridržavaju svih onih mera koje Krizni štab preporučuje.”

Slava je obeležena po srpskim običajima, obred osveštavanja i sečenja slavskog kolača su vodili sveštenici najvišeg ranga Srpske pravoslavne crkve u našem gradu.

Osveštavanju i sečenju slavskog kolača prisustvovali su Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice, narodni poslanik Tomislav Janković, pokrajinski poslanik Dmitar Stanišić i drugi predstavnici lokalne vlasti.

Slavu je okupljenima čestitao Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije.

Sveta Petka slava naprednjaka obeležena je u svečarskoj atmosferi i uz poštovanje epidemioloških mera.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988