Vesti

Konjičke trke na mitrovačkom hipodromu

Sremska Mitrovica – Konjičke galopske trke „Srem kup” održane su na Hipodromu u okviru Kazneno-popravnog zavoda. Pored pet galopskih trka u organizaciji Konjičkog kluba „Srem”, održani su i zabavni programi.

Dugoočekivane konjičke trke organizovane su u skladu svim propisanim merama prevencije u borbi protiv koronavirusa. Generalni sponzor „Srem kupa” je Vinarija „Erdevik” uz podršku Grada Sremska Mitrovica i Konjičkog kluba „Srem”.

„Danas su se predstavili razni takmičari i napravili smo program u kom su učestvovale dame, koje su nosile šešire mitrovačke stilistkinje Snežane Kovačević. Prisutni su imali priliku da prisustvuju i promociji Konjičkog kluba „Srem”, naše dece iz škole jahanja, takođe, za one najmlađe, napravili smo i jedan kviz gde su i oni dobili vredne nagrade. U trkama su učestvovala mnoga kvalitetna grla među kojima je i Spenser Son, najbolji konj u Srbiji. Sa nama su adrenalinsku zavisnost delili i treneri Dule Pajić, Bojan Šendeković, a od džokeja najstariji slavni Tika Vujoković kao i među najboljima Mešetović, Konkolj i drugi. Sponzorima se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci”, rekla je Marijana Trnić, PR Konjičkog kluba „Srem”.

U prvoj trci „Konjički klub Srem”, na 1.400 metara, pobedio konj Magistrat. Džokej Kristijan Njezi iz Italije, tačnije iz Pize, osvojio je prvo mesto.

„Veoma mi se dopada ovde. Svake godine je sve bolje i bolje u Mitrovici, svaka čast organizatorima. Staza je veoma dobra i mislim da je sada najbolja od kada se takmičim u Mitrovici. Očekivao sam da će biti velika borba, ali nisam mislio da ću tako lako osvojiti prvo mesto”, rekao je pobednik Njezi.

Drugo mesto je osvojio Goran Mešetović u sedlu grla Džeri Bist, a treće džokej N. Nikolić  sa grlom Sabina Sarina.

U trci „Grand Trianon – Vinarija Erdevik” na 1.100 metara pobedilo je grlo Kukosingagen, sa džokejem Darko Ljubomirović. Drugo mesto je pripalo grlu Karmen Lejdi, džokej Milan Konkolj, a treće grlu Valentin, džokej Rizvan Sakić.

U trećoj trci, takođe na 1.100 metara, „Sremska Mitrovica Sprint”, prvo mesto je pripalo grlu Roud Leveru sa džokejem M. Ognjenovićem, drugo je osvojio džokej Milan Nikolić u sedlu grla Ajs Skejt i treće mesto je pripalo džokeju Goranu Mešetoviću u sedlu grla Atina.

U četvrtoj trci pod nazivom ,,Vinarija Erdevik” pobedilo je grlo Lima i džokej Tika Vujković, drugo je osvojilo grlo Husar de Bovai sa džokejem Kristian Njezi, a treće mesto je osvojilo grlu Velingtonu u čijem sedlu je bio džokej Miloš Milojević.

U poslednjoj, petoj trci ,,Omnibus lektro – Vinarija Erdevik” prvo mesto je osvojilo grlo Poetik Moušn i džokej Gorn Mešetović, drugo je osvojio Aleksandar Šašić u sedlu grla Alkatraz, a treće džokej Darko Ljubomirović u sedlu grla Gordon.

Simpatije publike osvojile su devojčice sa svojim lipicanerima iz naše, mitrovačke Škole jahanja Konjičkog kluba „Srem”. One su prikazale šta su naučile tokom četiri godine, koliko postoji i radi Škola jahanja. Nakon izvedene tačke, lipicaneri su pozdravili publiku, što je, naravno, dočekano sa oduševljenjem svih ljubitelja konjičkog sporta.

Pažnju posetilaca privukla je i revija šešira stilistkinje Snežane Kovačević. Mitrovačke dame, su mogle da nose šešire šetajući crvenim tepihom na našem hipodromu, kao u Engleskoj.

Kako je kazala Snežana Kovačević prikazala je samo deo kolekcije šešira, nadajući se da će ovakve revije postati tradicija: „Devojke su izabrale šešire koji odgovaraju njihovom stajlingu. Oko trideset lepih kreacija sam napravila, a ovde smo predstavili samo jedan deo. Kombinacija šešira, konjičkih trka i vina je u Engleskoj pa i svuda u svetu sasvim normalna. Raduje me što je grad ima lep Hipodrom, i što su se njegovi čelnici setili i mene i omogućili mi da se predstavim posetiocima. Moja želja je i bila da u Mitrovici napravimo nešto kao što je u Engleskoj Rojal Askot i to se ispunilo. Mi možemo da imamo Srem Askot, što da ne. Nadam se da se vidimo i sledeće godine”.

Pored ovih programa, održane su i izložbe vina, kao prateći programi. Zainteresovani su mogli da degustiraju vina i uživaju u sveukupnom doživljaju jednog lepog dana na otvorenom.

Tribine su bile pune što svedoči o popularnosti konja i konjarstva i ove vrste sporta. U pauzama između trka posetioci su mogli da obiđu mitrovački Hipodrom i da se upoznaju sa lipicanerima Ergele „Proleće”.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042